Hommeles bij PvdD! Royement voor echtgenoot Femke Merel van Kooten

Hommeles bij PvdD! Royement voor echtgenoot Femke Merel van Kooten

Het heeft even geduurd, maar het is weer hommeles bij de Partij voor de Dieren. Weet u het nog? Deze zomer werd Femke Merel van Kooten geroyeerd als lid van de PvdD, nadat ze uit de fractie stapte en haar zetel meenam. Haar man, Frank van Kooten, treft nu hetzelfde lot. Via het AD.

Ook hij is geroyeerd door de partij waar Marianne Thieme de scepter zwaait. Hij is namelijk secretaris geworden van de nieuwe fractie van zijn geliefde. En dat konden ze bij de PvdD natuurlijk niet hebben.

In een interview haalde ze snoeihard uit naar Thieme en consorten. Zo sprak ze ondermeer van een “verziekte cultuur” en mocht ze zich van mevrouwtje Thieme niet meer bezig houden met “mensendingen”.

En hoe kan het ook anders: de één gaat de ander achterna. Vooralsnog werkt Frank van Kooten op vrijwillige basis voor de nieuwe fractie van zijn vrouw. En dat schiet bij de PvdD blijkbaar volledig in het verkeerde keelgat.

Partijsecretaris Elze Boshart besloot haar pen er maar eens bij te pakken en schreef in een brief aan hem dat Frank ‘de partij op onredelijke wijze benadeelt’. En dat is uiteraard nog niet alles:

“De afsplitsing van Femke Merel van Kooten en de daaropvolgende media-uitingen door de fractie Van Kooten hebben de Partij voor de Dieren schade berokkend.”

Het is dus blijkbaar allemaal de schuld van Van Kooten. En de PvdD treft dus geen enkele blaam. Yeah right! Maar het meest saillante detail moet echter nog komen.

PvdD-voorzitter Sebastiaan Wolswinkel heeft deze brief niet ondertekend. Wolswinkel? Waar kennen we die naam ook alweer van? Precies: hij is dat jonkie dat nu al voorzitter is van een landelijke partij. Pluspuntje: hij was het al eerder oneens met Thieme en wilde een interne discussie.

Hij is het dus blijkbaar niet eens met het royement van Frank van Kooten. En het is nu al de tweede keer in korte tijd dat hij het niet met een beslissing eens is. Eerst over de koers en nu over dit royement. Kortom: weer een rel en de hel barst weer los. Ben benieuwd hoe lang Wolswinkel nog bij de partij zit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties