Hommeles! Partij voor de Dieren houdt ‘intern gesprek’ over koers en visie Marianne Thieme

Bij de Partij voor de Dieren krijgt het vertrek van Femke Merel van Kooten een vervolg. De voorzitter van de partij, Sebastiaan Wolswinkel, wenst discussie over de visie op “mensenzaken” ofwel of volksvertegenwoordigers van de partij zich ook moeten inzetten voor mensen. Oprichter Marianne Thieme wil vasthouden aan de huidige koers -wat deze ook moge zijn, met een focus op dieren. 

Voorzitter Wolswinkel laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat de discussie noodzakelijk is vanwege het feit dat hernieuwde aandacht voor mensen ten koste gaat voor de aandacht voor de dieren. Dat laatste wil fractievoorzitter Thieme koste wat het kost voorkomen, zo lijkt het althans, en het bleek één van de redenen waarom Van Kooten uit de fractie stapte:

“De aandacht gaat nu naar dier, natuur en milieu. Naar andere zaken wordt zo min mogelijk gekeken, omdat dat ten koste kan gaan van onze kerntaken.”

De 24-jarige voorzitter pakt het in ieder geval handiger aan dan zijn oudere collega en oud-FVD bestuurder Henk Otten, de laatste nam zijn bijnaam ‘de tank’ te letterlijk en overschreeuwde hij zichzelf in de NRC. Wolswinkel geeft echter blijk van een andere houding en dat siert de jongeman. Je kunt het met de dierenvrienden eens zijn of niet, maar dat hun voorzitter een sympathieke indruk maakt spreekt voor ze. Wolswinkel wil in gesprek met de leden alvorens een koerswijziging binnen de partij te organiseren:

“Dat is aan de leden. De grote vraag is: blijven wij ons richten op deze zaken of zijn er ook andere dingen waar wij ons als partij mee bezig kunnen houden? Gaan we verbreden? Dat laatste kan nuttig zijn, omdat we op die manier kunnen groeien. We kunnen de levens van mensen verbeteren, op zo’n manier dat ze beter in staat zijn om op te komen voor dier, natuur en milieu”

De interne discussie komt dus op het moment dat de politiek in reces verkeerd, een Kamerlid recentelijk opstapte en kiezers zich afvragen of de brede visie die “Plan B” impliceert ook wordt waar gemaakt. Tegelijkertijd stagneert de partij in de peilingen:

“De verkiezingscampagne draaide om ‘Plan B’, voor een betere wereld. Ik kan mij voorstellen dat nieuwe leden daardoor de indruk hebben dat we een partij zijn met een brede taakopvatting. Daarover moeten we praten.”

Prima idee dus, om onder deze omstandigheden te evalueren en nieuwe plannen te maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Robert75

  Otten ging naar het NRC omdat er binnen het Forum geen discussie mogelijk was. En de leden hadden bij het Forum al helemaal niets te vertellen. Die hebben ze niets gevraagd. Zelfs de PVDD is nog een stuk democratischer als de partij die democratie in zijn naam heeft staan.

  1. dario

   Mijn god dramveter het gaat hier om de partij voor de dieren je lijkt lauwe thee wel laat die haat eens los.

   1. Robert75

    Misschien heb je het artikel niet gelezen en schreeuw je een beetje. Er wordt toch duidelijk gesuggereerd dat de voorzitter het beter zou aanpakken dan Otten. En ja misschien wel. Maar de hele partij voor de dieren pakt het beter aan als het FVD.

    Daar reageer ik dus op. Misschien beter voor je dat je eerst leest alvorens te reageren. Of ben je gewoon zo iemand die geen kritiek duldt op het Forum ?

    1. dario

     Het forum zal mij een zorg zijn net als de rest van de partijen .Ik heb er geen last van ik woon niet in Nederland .Het gaat om de hetze en de haat richting rechts die niet terecht is en egoïsme dat door de partijen tentoon gesteld wordt het gaat allang niet meer om Nederland dat is het punt .

     1. Robert75

      Zo werkt het nu eenmaal met politieke partijen. Als ze wat doen wat niet door de beugel kan, of ze doen wat doms dan komt daar kritiek op. Dat is toch niet zo moeilijk. En of dat nu linksom is of rechtsom dat doet er niet toe.

  2. DidiMadloba

   Het Forum voor Demagogie is een sekte. Sekteleiders zijn er om aanbeden te worden, niet om mee in discussie te gaan.

   1. Agios

    He, papegaai. Ik gebruikte het woord ‘sekte om de stroming van het door de deugers zo bejubelde wangedrocht Links te benoemen. Leuk dat je ‘sekte’ een leuk woord vind. Nu zelf wat nieuws bedenken, ok? En ophouden met iets te vinden wat een deuger ook vindt. Stevig nadenken! Doet een beetje pijn aan die enkele hersencel, maar ook jij zult het wel overleven.

   2. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok! Satya, aytas of noem zelf maar een nick.

    1. Frets

     topper

   3. dario

    @Robert 75 kijk even naar didi snap je wat ik bedoel ????? Dat soort loop los rond in Nederland

  3. Top

   Wat een misselijke kwal ben jij zeg! Mijnheer voelt zich verheven boven het volk, wat op een partij stemt wat mijnheer niet zint. Wat heb je zelf ooit bereikt, voordat je, je uitkering aan vroeg? Drie hoog achter, op je computertje, stoer en groter doen als dat je in werkelijkheid ben? Om te lachen, als het niet zo triest was

 2. Jumping

  In het keiverotte Nederland, is het Linkse Demoniserende Rutte kartel bezig, om alle kleinere partijen te slopen, op een mannier die de slogan, het keiverotte Nederland volledig rechtvaardigt.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. DidiMadloba

   Als je Nederland “keiverrot” vindt, dan rot je toch lekker op naar een beter land?
   Moet wel een goede gezondheidszorg hebben want ik bespeur tegenen van een vroegtijdige Alzheimer bij u.
   Bent u bijv. vergeten hoe opgelucht we waren toen Rutte Balkenende opvolgde, de man die uren kon praten zonder iets te zeggen?

 3. DidiMadloba

  Artikel 50 Grondwet: “De Staten-Generaal vertegenwoordigen het gehele Nederlandse volk.”
  Dus geen dieren.
  De Partij voor de Dieren moet dus worden verboden.

  Het is trouwens een uitvinding van Paul Cliteur, de Raspoetin van het Binnenhof die er een cynisch genoegen in schept onrust te stoken, nu weer bij het Forum voor Demagogie.

 4. Kretoloog

  De Partij van de Dieren zou ook intern over de positie en rol van fractievoorzitter Marianne Thieme moeten praten. Zij zit vaker in het vliegtuig dan in de Kamer. Om locale afdelingen van de PvdD op te richten in Sydney, Timboektoe en Tripoli.

  Thieme heeft kapitalistische trekjes waar de doorsnee dierenliefhebber toch weinig mee op heeft: onlangs heeft zij miljoenen gecashed met de verkoop van De Vegetarische Slager aan Unilever, waar haar ex-man Jaap Korteweg en zij de eigenaren waren.

  Of de PvdD ook over dit soort zaken praat, weten we echter niet. De partij is een gesloten bolwerk. De media zijn nog steeds niet welkom op partijcongressen. Zelfs de SGP is op dit punt democratischer!

 5. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Zolang Halal en Koosjer slachten niet wordt verboden en de walgelijke toestanden in de Nederlandse slachthuizen niet wordt aangepakt… Flutpartij voor de Bühne en verder niets !

  1. Frets

   omdat jouw gezuig steeds minder effect heeft kom je nieuwe zuigstoker²

  2. Kretoloog

   Daar hebben we de notoire antisemiet Caesar Lion Cachet weer eens. Ik verbaas me ieder keer dat de redactie jou hier nog laat posten.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Joden zijn geen Semieten… Dombo !
    Vele Moslims wel maar daar zal jij geen moeite mee hebben !

 6. Punt50

  Partij voor de Dieren, ofwel, niet voor mensen. Hoe komt zo’n gedrocht überhaupt de kamer in?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.