Kassa! Speurneus Bor snuffelt in financiële huishouding Henk Otten

Kassa! Speurneus Bor snuffelt in financiële huishouding Henk Otten

Robert Bor, columnist van opinieZ, heeft vandaag uitmuntend speurwerk verricht. Hij is eventjes in de financiële huishouding van Henk Otten gedoken en stuitte daar op een aantal bevindingen.

Robert Bor heeft besloten om zijn bevindingen te publiceren op Twitter. Na aanleiding van zijn onderzoek geeft hij aan dat er op z'n minst vraagtekens gezet kunnen worden bij de 'financiele positie van Otten'.

'1/24 Geruime tijd gaat het verhaal dat Henk Otten goed in zijn slappe was zit, loaded is, vermogend zou zijn etc. Dat is ook niet raar om te denken, integendeel. Het was namelijk ooit zo. Er zijn echter aanwijzingen om vraagtekens te zetten bij de financiële positie van Otten.'

Er heerste echter wel wat twijfels bij Bor om, in het kader van de privacy, zijn bevindingen openbaar te maken. De kwestie Henk Otten is blijkbaar zo van belang dat hij uiteindelijk toch heeft besloten om openheid van zaken te geven.

'3/24 Disclaimer: ik heb er lang over gedacht of het integer is om dit te publiceren. Gezien hoe de Otten-affaire in het domein van het publieke debat is gebracht, acht ik deze kwestie maatschappelijk relevant. Waar de privacy in het geding is, heb ik terughoudendheid betracht.'

In een draadje van 24 berichten op Twitter deelt hij zijn bevindingen met de rest van het land. Verschillende cijfers en grafieken vliegen je om de oren. Uiteindelijk wilde Bor in zijn laatste bericht een voorzichtige conclusie geven:

'24/24 Otten heeft ooit substantieel geld verdiend met zijn BV's. Die BV's zijn echter opgedroogd. De stelling dat Henk Otten nog steeds vermogend zou zijn valt een hoop op af te dingen. Graag jullie toevoegingen/correcties onderin toevoegen.'

Tja. Benieuwd wat de trouwe lezers van De Dagelijkse Standaard hiervan vinden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
FVD Henk Otten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties