Historisch! Militair op non-actief gesteld vanwege banden met motorclub

Geen categoriejul 31 2019, 20:07
En dan ben je de sigaar. Want als militair moet je van onbesproken gedrag zijn en daar passen vriendschappen met motorclubs natuurlijk niet bij in dit tolerante landje. Het ministerie van Defensie heeft daarom besloten om sergeant-majoor Maurice Vissers te schorsen. Remember the name, want deze gaat namelijk de geschiedenisboekjes in. Vissers is namelijk de eerste militair die wordt geschorst vanwege banden met een dubieuze motorclub.
Volgens NOS heeft het Ministerie van Defensie al eerder aangegeven dat ze VGB's, een soort verklaring van goed gedrag voor militairen, zouden intrekken als blijkt dat een werknemer van defensie banden zou onderhouden met dubieuze motorbendes. Hieronder vallen bijvoorbeeld: Satudarah, Hells Angels en No Surrender, om maar een paar namen te noemen. Vissers is zijn verklaring van geen bezwaar (VGB) nu dus kwijt.
Echter is de sergeant-majoor zelf geen lid van een dubieuze motorclub, maar van Veterans MC. De naam geeft al duidelijk aan wat voor leden deze motorclub heeft, namelijk: militairen en ex-militairen. Volgens het artikel zou Vissers als vice-president contact hebben met de Hells Angels. Zijn advocaat, Michael Ruperti, geeft tekst en uitleg:

'Doordat Vissers als vicepresident contact heeft met de Hells Angels vindt Defensie hem een veiligheidsrisico. Vissers maakt af en toe praatje met leden van de Hells Angels. Bijvoorbeeld op een feestje of als ze elkaar onderweg tegen komen.'

Echt raar is het niet dat verschillende motorclubs elkaar weleens tegenkomen, want de motorwereld is een wereldje op zich. Het is alleen wel oliedom dat als je weet dat je van onbesproken gedrag moet zijn, contact hebt met een club die in het verleden al meerdere keren in opspraak is geraakt. En dan sta je natuurlijk wel behoorlijk voor gek, want de Hells Angels zijn namelijk aardig berucht. En dus wordt je van de een op de andere dag bestempeld als een 'veiligheidsrisico'. Hopelijk houdt Vissers zijn werk en privé strikt gescheiden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten