Spijker op z'n kop! Rokers willen geen betutteling

Geen categoriejul 31 2019, 19:03
Na het zoveelste nieuws dat naar buiten kwam, zijn de rokers het spuugzat om betutteld te worden en bijten eindelijk van zich af. Eindelijk is er een weerwoord te bespeuren tegen de betuttelende maatregelen. Via Dagblad010.
Ton Wurtz is één van de weinigen die z'n nek durft uit te steken voor mensen die graag genieten van een sigaretje of een sigaar. Wellicht komt het ook door het feit dat deze meneer hoort bij Stichting Rokersbelangen. De klare taal van Wurtz komt voort uit het belachelijke nieuws dat ProRail alle treinstations volledig rookvrij wil maken.

'Rokers worden weggezet als misdadigers. Ze worden continu geconfronteerd met negatieve berichtgeving, verboden en betuttelende ontmoedigingen. In de buitenlucht moeten mensen gewoon kunnen roken, zeker op aangewezen plekken. Niemand heeft daar last van. Als je last hebt van iemand die rookt, spreek je de persoon daarop aan. Mensen moeten gewoon beter communiceren.'

En dan is er ook nog Clean Air Nederland. Een belangenorganisatie voor niet-rokers die je eerder kunt betitelen als aanstellerige drammers, dan een serieuze organisatie. Volgens voorzitter Tom Voeten maakt het echter niet uit dat mensen 'gewoon beter met elkaar moeten communiceren'.

'Negen van de tien mensen die er last van hebben spreken rokers er niet op aan. En als ze het doen krijgen ze ruzie of krijgen te horen: waar bemoei je je mee, dat maak ik zelf wel uit.'

Tja, daar valt ook wat voor te zeggen. Behalve dan dat het niet is verboden om in de buitenlucht een sigaretje op te steken. Als er mensen echt last van hebben, dan doe je gewoon een paar stappen opzij. Is dat nu zo moeilijk?! De twee werelden van rokers en niet-rokers zijn al gescheiden. Binnen wordt er niet gerookt. Iedereen tevreden zou je zeggen. Maar nee, de wereld van de roker moet helemaal verdwijnen. De bemoeienis van alles en iedereen begint inderdaad doodvermoeiend te worden. En het is heel goed dat rokers nu eindelijk eens van zich af gaan bijten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten