Wegpiraten ontlopen boetes voor negeren rode kruizen

Geen categoriejul 31 2019, 18:07
Verkeersschorem dat vandaag bij de Schipholtunnel rode kruizen hebben genegeerd, hebben weer eens alle geluk van de wereld. Ze hoeven geen boete meer in hun brievenbus te verwachten, omdat hun dwaze acties door de verkeerde camera's zijn gefilmd. Het waren niet de camera's van de politie die hun werk moesten doen, maar het waren de camera's van Rijkswaterstaat. Via De Telegraaf.
Goed nieuws voor de portemonnees van de wegmisbruikers, want dit geintje scheelt toch alweer snel 240 euro. Volgens Rob Stomphorst, van Veilig Verkeer Nederland, is het een 'levensgevaarlijke' actie, omdat 'Rijkswaterstaat niet voor niets' de tunnel afsluit. De boete mag volgens Stomphorst dan ook 'nog vijf keer zo hoog worden'.

'Rijkswaterstaat sluit die tunnel niet voor niets af. Het is schandalig en levensgevaarlijk.'

Ook Henk Voerman van Rijkswaterstaat doet nog een duit in het zakje bij de Telegraaf. Zo legt hij uit dat als er wat was gebeurd in de Schipholtunnel, ' je onvoldoende middelen' hebt 'om de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen'.

'Zo’n rood kruis staat er niet voor niets. Elk rood kruis dat wordt genegeerd is er één teveel. Wat betreft de Schipholtunnel ging het vanmiddag om tunnelveiligheid. Mocht er een ongeluk gebeuren, heb je onvoldoende middelen om de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen.'

Het kan hier misschien gaan om een blunder of een ongelukje, maar het is wel een feit dat deze wegpiraten de dans weer mooi omspringen. Met andere woorden: er wordt gefaald waar er niet gefaald mag worden. Jammer!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten