Tunahan Kuzu huilt over tips boerkaverbod! 'Pestwet'

Geen categoriejul 31 2019, 17:15
Een dag voordat de Wet gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding in werking treedt, heeft nu ook Tunahan Kuzu weer eens wat van zich laten horen. De leider van DENK voegt zichzelf hiermee toe aan een rijtje van andere politici, die huilie huilie doen omtrent deze wet.
Hij was echter niet de eerste die de drang voelde om de noodklok te luiden. Hij werd voorgegaan door Nourdin El Ouali, fractievoorzitter van een andere islamitische partij, namelijk NIDA uit Rotterdam. Ook hij is tegen het boerkaverbod en steekt die mening niet onder stoelen of banken. Via TPO en ANP Video.

"Wat ik het meest vrees is dat mensen zich geroepen voelen om voor eigen rechter te gaan spelen."

De angsthaas. Door deze wet is er echt geen weldenkende Nederlander die iemand met een boerka zal aanvallen. En als mosterd na de maaltijd is daar ook weer meneertje Kuzu die komt bovendrijven. Ook hij is bang dat mensen 'het recht in eigen hand nemen' omtrent deze wet, zo deelt hij mee op Twitter.

'Volslagen idioot dat deze pestwet straks islamofoben legitimeert om het heft in eigen handen te nemen om zelf rechtertje en agentje te spelen. Vergeet niet dat naast ‘the usual suspects’ zoals de PVV ook de PvdA, SP en de Partij voor de Dieren voor dit wetsvoorstel stemden.'

Bij zijn tweet staat een deel van een AD-artikel, waarin er wordt uitgelegd wat de mensen kunnen doen als ze iemand met een boerka tegenkomen op plekken waar dat volgens de nieuwe wet niet meer mag. Zo wordt er in dat artikel beschreven dat ook burgers mensen met boerka's mogen aanspreken. Er wordt zelfs beschreven dat 'het is toegestaan om een burgerarrest uit te voeren'. En tja, als een 'verdachte' dan de benen neemt mag iemand deze 'tegen de grond' houden.
Voor Kuzu is dit blijkbaar allemaal reden voor angst. Dus pakt hij Twitter er maar weer eens bij om zijn goedkope prietpraat te spuien. Waarschijnlijk scoort hij niet bij zijn doelgroep als hij dit soort teksten vermijdt, maar het wordt zo langzamerhand wel erg slaapverwekkend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten