Megalomane Henk Otten in email: “Ik zal iedereen meenemen in mijn val!”

Henk Otten. Bron: FVD/Twitter.
Foto: Henk Otten. Bron: FVD/Twitter.

Aangezien Henk Otten tweet na tweet publiceert waarin hij de vloer probeert aan te vegen met Forum voor Democratie, vecht de partij nu maar terug. Dat doet FVD wel op kalme wijze… en door simpelweg “de relevante feiten” onder de aandacht te brengen.

Als je naar die feiten kijkt — aangenomen dat het daadwerkelijk om feiten gaat — zie je dat er wel degelijk het één en ander aan de hand is. Lees maar mee:

4 januari 2019 – Baudet verneemt dat Otten zichzelf, ondanks zijn full time salaris vanuit de Tweede Kamerfractie (gelijk aan dat van een Tweede Kamerlid), ook nog eens vanuit het Renaissance Instituut een “eindejaarsbonus” van 5.000,- euro heeft uitgekeerd.

16 februari 2019 – Ledendag in de Tweede Kamer. Baudet ziet dat Otten de cash-opbrengsten (van leden-aankopen) uit het kluisje pakt en in eigen zak steekt. Eist dat dit op de bankrekening van de partij wordt gestort en fatsoenlijk wordt geadministreerd. Dergelijke administratie blijkt geheel afwezig. Er wordt n.a.v. de discussie een beperkt bedrag gestort – naar later zal blijken (zie mei-juni 2019) is dit de enige storting van contanten over de gehele boekjaren 2018 en 2019. Alle cashopbrengsten 2018, alle contante gelden die bij events zijn opgehaald dus (dit gaat om vele duizenden euro’s), blijken spoorloos verdwenen.

18 februari 2019 – Bestuursvergadering. Baudet eist toegang tot en inzage in de bank. Otten blijft dit – ondanks herhaaldelijke verzoeken – blokkeren.

1 april 2019 – Baudet en Rooken verkrijgen via een formeel verzoek aan de bank eindelijk toegang tot de bankrekening van FVD (tot dat moment had alleen Otten toegang en hij weigerde de codes aan hen te verstrekken). Zij constateren dat er nog slechts enkele honderden euro’s op de bankrekening staan, waardoor FVD enige tijd in een ernstige liquiditeitscrisis zal verkeren en er ook geen geld zal zijn voor een campagne voor de EP-verkiezingen. Ook ontdekken ze dat Otten zichzelf vanuit de partij op 12 februari € 30.250,- heeft overgemaakt en dat hij aan Robert Baljeu – zonder medeweten van de rest van het bestuur en zonder geldig contract – inmiddels meer dan € 145.000,- heeft uitgekeerd in anderhalf jaar tijd. Baudet en Rooken verzoeken Otten terug te treden als bestuurder. Otten weigert.

Vervolgens is er een “periode van gesprekken” om de problemen intern op te lossen. Maar Otten weigert mee te werken. Hij wil de administratie vanuit zijn huis niet naar het kantoor brengen. Volgens FVD verstuurt hij zelfs verschillende dreigmails als hem het vuur aan de schenen wordt gelegd. Op 9 april verklaart hij:

Ik zal iedereen meenemen in mijn val!</blockquote>

Dat verklaart natuurlijk waarom Henkie zo losgaat op Twitter. Hij is werkelijk van plan om “iedereen mee te nemen” in zijn val. Als hij eraan gaat, dan zal ieder andere FVD’er hetzelfde lot moeten ondergaan. Want hij, Otten, is groter dan wie en wat ook.

Afijn, we gaan verder:

Mei-Juni 2019 – FVD maakt de jaarrekeningen op. Constateert dat er nog veel meer aan de hand is dan tot nu toe werd gedacht. Zo blijken in 2018 vele duizenden euro’s aan contante gelden van leden, die bij events zijn opgehaald, verdwenen; blijkt een betaling te zijn gedaan van € 9.860,- aan de minnares van Otten; en er komen daarnaast nog enkele andere ernstige malversaties aan het licht (zie daarover het rapport).

27 juni 2019 – Gesprek op kantoor met Otten over de jaarrekening van FVD International. Otten houdt vast aan zijn opzet om via een valse factuur van Baljeu (voor twaalf maanden werk die hij niet heeft verricht) ten onrechte € 29.040,- overheidsgeld te claimen. Het bestuur acht deze frauduleuze poging tot verantwoording van subsidiegeld volstrekt in strijd met integer handelen en eist dat het “voorschot” dat reeds onterecht aan Baljeu bleek overgemaakt (!) wordt teruggevorderd.

Baudet zegt zelf op Twitter dat het “zeer spijtig” is dat “het zo moest lopen.”

Ja, dat is het inderdaad, maar het is vooral ziek dat Otten zo’n vreselijke, megalomane nitwit is dat hij wérkelijk van zins is om FVD te slopen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

73 reacties

 1.   

  Nou ik zou zeggen laten ze die email openbaar maken waarin dat zou staan.

 2.   

  Er is “iets’ aan de hand. Maar van Baudet taal noch teken. Is dat niet vreemd ?

  1.   

   Dat is voor Baudet niet vreemd, de laffe zak heeft de gewoonte om weg te kruipen als het lastig wordt.

   1.   

    De blinde haat jegens Baudet zit erg, erg diep bij Lao Tse. Het lijkt wel of hij persoonlijk een blauwtje heeft gelopen bij de lavendelsnuiver. Vond Terry je soms te oud en verschrompeld Lauwe Thee?

   2.   

    je zou excuus mooeten maken hufter voor alle verspreidde achterklap. Maar linkse ubermenschen blijven drammen al is hun ongelijk 1000 x aangetoond

   3.   

    Zucht….
    Geef toch op lauwe thee.

   4.   

    Ach Lao Tse jij weet het allemasl zo goed hoe anderen zijn. Het enige wat jij doet is demoniserrn van een omdat jij iemand niet moet vanwege dat hij anders denkt dan jouw? Nou dat zegt heel wat over jouw gedachtengoed en dat is misselijkmakend en jij alleen bentbmoreel verheven om zoiets te mogen. Kortom ik vindt u ern arrogante flop intellect.

  2.   

   u wilt persoonlijk een berichtje hebben want anders is het heel vreemd?

   1.   

    Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

 3.   

  “Als je naar die feiten kijkt — aangenomen dat het daadwerkelijk om feiten gaat ”

  :)

  1.   

   blablablabla blaaskaak, sukkel, leugenaar en eeuwig gebande pisvlek

  2.   

   welke feiten heb je dan bestudeerd tarrel voordat je begon te dicteren uit je onderbuik hufter

 4.   

  Baudet is verstandig om deze dwaze man Otten even te laten uitrazen.
  Otten is een vreemde vogel, in zo een situatie zou ik zeggen: hou de eer aan jezelf en verbreek je kontakt met FVD. Nee hij doet het tegendeel, dat komt heel rancuneus over en is nogal haantjes gedrag te noemen.

  1.   

   Uitrazen. Nou daar geloof ik helemaal niets van. Integendeel zelfs dit gaat het Forum nog maanden achtervolgen en al zeker als er straks een rechter bij aan de pas zou moeten komen. Want als Otten inderdaad een aangifte gaat doen dan zou er wel eens een rechter bij aan te pas moeten komen en dan achtervolgd deze zaak de partij maanden.

 5.   

  Wat ik dus al eerder schreef: Otten voert nu de tactiek van de ‘verschroeide aarde': Ik niks, dan heel die partij niks. Gelukkig komt de aard van het beestje nu boven. Beter nu weg, dan wanneer hij enige verantwoordelijkheid krijgt in de kamer.
  Maar goed, de soap die we nu zien, zien we ook al jaren bij de VVD, D66, GroenLinks…etc. Alleen dit is nu laaghangend fruit voor de media. Zelfs voor Wierd Duk die ‘al 50 teleurgestelde leden’ van de 37.000 heeft gesproken.

  1.   

   Kijk, er zijn punten. Dat van 16 feb kan geschrapt worden, 1 getuige is geen getuige gezien deze een van de twee kemphanen is. (woord tegen woord)

   De verschroeide aarde, dat is een goede oude russische taktiek, met de russofiele partijleden is dat natuurlijk geen probleem.

   Het totaalplaatje geeft toch geen professionele indruk. Weinig damage control, nu bij Fvd, voorheen bij GL en D66. Centrum politiek smult ervan.
   (Ik ook in alle 3 gevallen, ik ben fervent voorstander van een stevig verankerde samenleving met minimale snelheid van sociale veranderingen om de cohesie te behouden. Daar horen de 3 oude pilaren CDA, VVD en PvdA stuivertje te wisselen met af en toewat nieuw bloed erbij door een regeerperiode waarin een oppositie een keertje voor t echie mag)

   1.   

    Abn geeft een duidelijk profiel af: een regressieve, aartsconservatieve en grijze middenvelder, wars van elke verandering dus waarschijnlijk van katholieke huize.

    De wereld zit op jou te wachten, Abn. Je bent echt hard nodig. Oh ennne, je moet even kennis maken met Rosasolis, dat is ook zo’n CDA-fan.

    1.   

     Op het regressieve na, correct. Verandering is ook noodzakelijk, maar evolutie niet revolutie.

   2.   

    Abn. Ik ben niet van het CDA maar onderschrijf je betoog volkomen

   3.   

    “CDA, VVD en PvdA stuivertje te wisselen …etc..”
    Nou! Kijk maar eens wat voor moois dát heeft opgeleverd de afgelopen 50 jaar…daar plukken we nu de wrange multiculturele vruchten van…

 6.   

  Mooi dat FvD zo rustig blijft dat is de enige manier om goed met die oplichter om te gaan, hij zal voor de rechter moeten verschijnen en dan komt de waarheid wel aan het licht.

 7.   

  Otten is een mislukt haantje het is een plofhaan…
  De feiten liggen er nu eenmaal en het fvd heeft hem genoeg kansen geboden om er zonder gezichtsverlies er vanaf te komen, maar nee hij kan zijn ‘kindje’ (fvd) niet loslaten dus moet hij em de nek omdraaien… Zoiets als ik niet niemand niet…
  Stem gewoon weer op fvd er zitten heel veel goede mensen tussen.

 8.   

  Het is wellicht niet onwaarschijnlijk dat Otten schuldig is, maar waarom onderbouwt Forum haar beschuldigingen zo gebrekkig? Het interne rapport omvatte geen appendix met ondersteunende bewijzen en de additionele tijdlijn op de website roept meer vragen op dan deze antwoorden geeft. Dat is even los van het feit dat het hier een genadeloze politieke afrekening betreft, hetgeen niet mag worden vergeten.

 9.   

  Dit zijn LPF toestanden en de kiezers zullen terug gaan naar de PVV. Dit is ook de reden dat je bij de PVV geen leden hebt.
  Ik begrijp dat de DDS geen voorstander is van de PVV . Ondanks de volgens DDS de instorting van de PVV, zal de PVV over 10 jaar nog bestaan en als het zo door gaat bij de FVD zal deze zeer snel weer verdwenen zijn zoals het verschenen is. En wees is reëel de FVD is gewoon een VVD lite uitvoering.
  We wachten het maar af hoe het gaat verlopen.
  Wat ik nog wel kan toevoegen is dat de kiezers de leiders krijgen die ze verdienen ( Dit is sarcastisch bedoeld) .

 10.   

  Helaas snapt Baudet niets van bedrijfsvoering.
  Er is altijd een handgeld circuit.
  Ik ben wel eens nieuwsgierig hoeveel tijd met en zonder financiële vergoeding de heren Baudet, Hiddema en Otten in FvD gestoken hebben.
  Zeuren over vergoedingen zonder de hoeveelheid werk te vermelden zijn non-argumenten.

  1.   

   ‘ck’

 11.   

  Heeft men bij FvD nu niet in de gaten dat alles wat er nu naar buiten wordt gebracht om Otten af te schilderen als een charlatan, eveneens in hun nadeel spreekt?
  Meerdere malen is Fvd afgeschilderd als een goed lopende geoliede machine met het ene succesvolle initiatief na het andere. Schone schijn want wat een rotzooitje is het daar.
  Het meeste verbaast mij dat er maar één man inzicht heeft op alle bankrekeningen. De rest van de kopstukken heeft klaarblijkelijk alleen maar een bankpas of een creditcard.
  De linkerhand weet niet wat de rechterhand doet en de rechterhand weet niet wat de linkerhand doet.
  En dat zooitje ongeregeld wil het land gaan leiden?

  Wat een stelletje dwaallichten, die intellectuelen met Baudet voorop.

  1.   

   @mar otten had alleen en hij alleen toegang tot de rekening van stichting fvd niemand anders zoals u suggereer.

   1.   

    Dat zou dan nog stommer zijn, worst.

  2.   

   Inderdaad, uit deze klucht rijst het beeld van een partijtop da maar wat aanrommelt. Sprake van professioneel en efficiënt bestuur is niet aanwezig.

   1.   

    guusje glijmiddel

    1.   

     Wie is dat, Frets? Een vriend van Sealpedofiel?

   2.   

    Nee hoor, Bokketrol, het beeld is van een bestuur dat elkaar vertrouwen gaf. 1 van hen, Otten dus, heeft dat vertrouwen beschaamd. Hij pleegde financiële malversaties, die door de accountant werden ontdekt. Toen het bestuur dat wilde controleren, bleek dat Otten alle medegemachtigden van de bankrekening had geblokkeerd. Dat zegt genoeg. Het bestuur is door schade en schande wijs geworden. Otten trad zelf terug als penningmeester. Maar ging vervolgens met moddergooien via de media. Dan rest nog slechts ontzegging van het partijlidmaatschap. Overigens, Otten heeft nog niet 1 van de vele financiële fouten waar hij is van beschuldig, kunnen rechtzetten. Hij is dus echt de lul (letterlijk en figuurlijk!).

 12.   

  Op het moment dat Otten Thierry (mijn held) openlijk afviel was het voor mij al duidelijk, een mol.

  1.   

   Een held hahaha. Eentje op sokken zul je bedoelen ?

 13.   

  Ik snap nog steeds niet waarom Baudet dit circus heeft opgetuigd, zonder de consequenties te weten en te kunnen pareren of wat voor winst dan ook te behalen.
  Otten gedroeg zich rustig en trouw aan de partij in de 1e kamer.
  Rara, wat of wie heeft dit balletje aan het rollen gebracht?

  1.   

   of jij iets wel of niet snapt doet er niet toe cock, met ‘ck’

  2.   

   Blind vertrouwen en dat heeft dus verkeerd uitgepakt, gelukkig leert hij ook dagelijks bij.

   1.   

    Weet Vit waarom zijn held ondergedoken is?

    1.   

     Thierry is onder vrienden, zou jij ook eens moeten doen, ohh wacht.

  3.   

   @eu cock heeft inmiddels met zijn nicks oa fiotiori en nog een paar meer als de helft van alle reacties op het onderwerp over otten en het fvd van vandaag en daarvan geeft ie of dezelfde reacties 20x of tegenstrijdige ..
   Iets met niks anders in zijn leven behalve dds…. Treurige debiel die niemand anders in zijn leventje heeft…

   1.   

    met ‘ck’ inderdaad

 14.   

  Het bekt stukken beter als je als regering zegt dat je zoveel crimigranten en gelukszoekers hebt binnen gehaald dan het ondrrdak bieden aan de hinderden dak- en thuislozen die verplicht op straat moeten slapen omdat onze regering hen gewoon in de stront laat zitten, geweldig hoor ruttemetut en zijn rovers.Geef ons belastinggeld maar aan die kanspareltjes, het wordt tijd voor een premier met ruggegraat.

 15.   

  Henk Otten heeft de gevestigde media aan zijn kant; want die willen ook het FvD kapotmaken.

  Het is de media niet gelukt de PVV kapot te maken. Maar het zal de media wel lukken ( met hulp van Henk Otten) om het FvD kapot te maken.

  1.   

   Loop jij rond met een eierschaal op je hoofd, Ritter? Net als Calimero.

   ‘t is niet eerlijk, want zij zijn groot en ik is klein. snik

 16.   

  misschien is een excuus van onze stemmingmaker beukman en onze melanome tarrel richting FvD wel op zijn plaats .

  Ze hebben meermaals hun onderbuik geleegd en alle gebruikte onzin is dus gewoon klinkklare bull shit en een linkse vorm van vermakelijkheids theraie. Over de stakkers blinde kijker en eu kok maat te zwijgen.

  Wat een stakkerds

 17.   

  Wat voor een mentaliteit heeft deze persoon De Nederlandse politiek is volledig doorgeslagen en is niet meer te vertrouwen Wanneer grijpt een regering nu eens in en zet al deze mislukkelingen buiten spel OOk al die mede Nederlanders met dubbel paspoort gewoon nooit in de politiek of een overheids baantje Je kunt kiezen een land Welke hele malloot wil meer medelanders in de rechtbank dat kan alleen in dit landje kijk eens wat er bij de politie loos is

 18.   

  Als Rutte verstandig is laat hij zijn kabinet dit najaar op b.v. klimaat of migratie vallen en schrijft nieuwe verkiezingen uit.Succes verzekerd nu het Forum in de touwen hangt.

  1.   

   Mee eens maar dan met buitenlandse waarnemers kijken of de VVD dan nog de grootste is

 19.   

  Stuurboord Nederland is het wel lekker met elkaar eens.

  Hoe gaan die ooit een coalitie kunnen vormen?

 20.   

  Je zult jezelf maar freelance journalist noemen…en dit stukje durven te schrijven.

  Vd Galien heeft hekel aan backstabbers, nu is hij er zelf eentje

  1.   

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker/Vanduinen slaat altijd terug. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 21.   

  Ik wil niet uitsluiten dat behalve Baudet en anderen ook Otten zichzelf heeft verrijkt via de kas van FvD.
  Maar als de situatie zo ernstig is als het bestuur beweert, waarom heeft het dan geen aangifte gedaan?

  1.   

   weer achterklap van een links ubermensch ongefundeerd en zo uit de onderbuik van een linkse populist ongehinderdd door enige kennis.

   1.   

    Uit de recente onthullingen bleek dat Baudet tweduizend cash van Otten heeft ontvangen en dat hij zijn vakantie van partijgelden betaalde (pas nadat Otten hem vroeg waarom stortte Baudet het bedrag terug).

    Ik schat in dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Denk ook aan Hiddema’s zorghotel en die kastelen voor het vermaak van de jeugd. Allemaal geld van de partij dat wordt uitgegeven alsof het water is.

    Als ik Forum had gestemd zou ik nu afstand hebben genomen van de partij.

    1.   

     en die onzin kan je aantonen of je bent ook een linkse media papegaai.

    2.   

     @meriadoc brandewijntrol heeft onthullingen wanneer komt u met uw goed ingesmeerd poepgat uit uw zolderkast?
     @meriadoc brandewijntrol de enige onthulling die u heeft is verbale diarree op dds… En dat is niet nieuw…

    3.   

     @Meriadoc
     Jan Gajentaan heeft dit inmiddels gedaan. Er zullen er nog velen volgen.

     Die Aalberts is lekker bezig trouwens op TPO.

     1.   

      Ik denk het ook, in elk geval van de gematigde vleugel. Vanmorgen in de Telegraaf een artikel van Wierd Duk met teleurgestelde reacties. De kiezer houdt niet van gedonder.

      Aalberts houdt de vinger aan de pols. Zijn timeline is een aanrader.

     2.   

      Mhuwahaha, Jan Gajentaan heeft bedankt. Nou, die wisselt vaker van partij dan van onderbroek. En Chris Albers is al jaren anti- Baudet, dus evenmin een objectieve bron.

     3.   

      Chris Aalberts dus.

     4.   

      Check dat stuk van @Aalberts op TPO ff, @Kreet. Niemand is objectief, maar wie argumenten heeft die heeft een streepje voor.

   2.   

    = afgehuurde kastelen.

   3.   

    @denkje, probeer eens iets zinnigs te schrijven, en liefst ook in enigszins goed Nederlands. Dit lijkt echt nergens naar.

    1.   

     Beukman neemt steeds vaker de pedante maniertjes van de tarrel over.

     Bevestigt daarmee dat hij een loepzuivere trol is.

     1.   

      Daar hebben we de geobsedeerde gedragsfetisjist weer.
      Hij kwam niet door het toelatings-examen voor de politieschool heen, omdat hij wat al te graag agentje wilde spelen.

     2.   

      Beuktrol gooit een nieuw woordje in de strijd: “gedragsfetisjist”.

      Hij en z’n trolmaatjes gaan altijd vol op het fatsoensorgel, maar dat is slechts schijn. Ze schromen niet om anderen te kleineren en af te zeiken, maar waag het niet om ze daar op aan te spreken want dan ben je een “gedragsfetisjist”.

      Kan het nog hypocrieter?

     3.   

      Je bent een grapjas, @merlot. Dat ik er zo lang ben ingetuind. Mijn excuses, hahaha!

 22.   

  Waarom doet de FVD geen aangifte tegen die idioot van een Otten. Duidelijk verduistering. Opsluiten die witte boorden crimineel

  1.   

   Dat is inderdaad een cruciale vraag. Wat denk jij waarom ze dat niet gewoon even doen?

   1.   

    Mogelijk hebben ze een niet zo sterk verhaal voor een aangifte.

 23.   

  Wie is de mol live.

 24.   

  30-7-2019
  AMSTERDAM – Senator Henk Otten wil een nieuwe politieke partij beginnen, bevestigt hij aan De Telegraaf. „Ik ga nu werken aan een nieuwe beweging, met mensen die politieke vernieuwing willen realiseren”, laat hij aan Nieuwsuur weten. „Met een grillig persoon als Baudet valt niet samen te werken. Ik ben eigenlijk wel opgelucht dat ik nu van hem af ben.”

  Goh! Wat een verassing. Dat idee schiet hem zo ineens spontaan te binnen! Heeft hij verder he-le-maal niet over nagedacht natuurlijk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!