Zielige Henk Otten wil Forum voor Democratie kapotmaken

Het is duidelijk: meneer ziet zichzelf als de leider van een nieuwe partij.

Toen hij nog bij Forum voor Democratie was stond Henk Otten bekend als een bijzonder vervelende man. Meerdere mensen hebben mij laten weten dat ze na conflicten met hem voor de exit hebben gekozen bij FVD. Hij was dictatoriaal, autoritair, en gewoon naar. Alles moest his way or the highway. Zelfs Thierry Baudet werd door hem op minder dan plezante wijze behandeld.

Daarom vind ik het helemaal niet slecht voor FVD dat Otten geroyeerd is. Ze hadden hem al veel eerder moeten lozen. Eén rotte appel in je organisatie brengt het hele gebeuren in gevaar. Misschien dat hij een goede organisator is, maar als hij ondertussen iedereen als vuilnis behandelt moet je je afvragen of dat het wel waard is (hint, het antwoord is neen).

Afijn, nu hij geroyeerd is doet Otten er alles aan om Forum voor Democratie zoveel mogelijk schade toe te brengen. Zoals elke wannabe dictator is zijn motto: “Na mij, de zondvloed.” Kijk maar naar deze tweets:

Deze man is werkelijk eerloos. Geen greintje fatsoen zit er in dat logge lijf van hem. Hij loopt zelfs tweets te retweeten van mensen die stellen dat ze onlangs hun lidmaatschap hebben opgezegd omdat Baudet hoegenaamd niet liberaal genoeg zou zijn.

Met andere woorden, Otten wil zijn eigen partij vormen, die dan zogenaamd liberaler zou moeten zijn dan FVD.

Nou Henkie. Je doet je best maar. Wel heb je één probleem: anders dan Baudet ben jij honderd procent charismaloos. Jij als leider van een nieuwe partij wordt één groot fiasco… al was het maar omdat Nederlanders niet zoveel op hebben met zielige backstabbers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. tonna

  Otten leider van een nieuwe liberale partij?
  Jazeker,om meteen aan te schuiven bij het linkse kartel!
  Uit de schaduw van Baudet,en toch in de pluche!

 2. Meriadoc Brandebok

  Henk Otten heeft veel beschuldigingen toegeworpen gekregen. Het is in mijn optiek terecht dat hij zich verweert.

  Baudet heeft van de politieke afrekening een grote bende gemaakt. De man is volslagen onbekwaam een grote partij aan te voeren. Deze onbekwaamheid, en de chaos binnen de partijtop, werd de afgelopen dagen pijnlijk zichtbaar.

  1. Tman

   MB:
   Verkeerde optiek!
   Koop een nieuwe bril!

   1. Meriadoc Brandebok

    Zijn verweer is terecht. Men uit de ene beschuldiging na de ander en Otten hoeft zijn mond niet te houden.

    1. Agios

     Otten was degene die begon zijn mond te openen, dus wat je schrijft, is kul.

     1. Meriadoc Brandebok

      Pas nadat de partijtop hem had geroyeerd.

    2. Frets

     Ga je weg Guusje Glijmiddel, anders bel ik de ouderling voor je en dan weet je het wel.

     1. Mart

      Je bedoeld de HOOFDPOOIER?

 3. Meriadoc Brandebok

  Henk:

  Volgens partijbestuur FVD stond er begin april 2019 nog maar “een paar honderd euro” op de bankrekening. Heb het even uitgezocht. Klopt niet. Op 2 april stond er €53,794 op de partijrekening. Symptomatisch voor het amateurisme waarmee men deze zaak aanpakt om mij zwart te maken.

  Wat een pestzooi binnen Forum voor Democratie.

  1. Peter Oudshoorn

   Malle Meria geniet zichtbaar -en bijna hysterisch- van de FvD-soap. Natuurlijk ligt zijn hart bij Bolle Henk en verafschuwt hij Charlatan Baudet.

   Als AIVD-agent heeft hij dan ook het FvD-, MH17- en PVV-dossier onder zijn beheer. Weer een streepje erbij op zijn conduitestaat. Die groeit nog eens door naar salarisschaal 16 en een eigen secretaresse. Well done Meria!

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik weet niet of Henk onschuldig is, maar dat er op een welhaast gemene manier met hem is getracht af te rekenen moge duidelijk zijn. Verder is de soap inderdaad een forse bak popcorn waard.

    1. Frets

     guusje glijmiddel met popcorn, bespaar ons de gruwelijke details smerige vuns.

  2. epimetheus

   Vreemd dat Otten een bankafschrift van april kan laten zien terwijl hij sinds begin maart geen penningmeester meer is en dus geen toegang meer heeft tot de bankrekeningen…

   1. Meriadoc Brandebok

    Otten heeft aangegeven een kopie te hebben gemaakt van de boekhouding. Hij heeft dus de beschikking over alle relevante stukken.

 4. Henk Albarda

  Henk Otten heeft 1 groot voordeel, de kiezer, en mn de rechtse kiezer, is helaas zeer kort van geheugen. Degenen die Henk Otten het realistische (dus VVD????) gezicht van Forum voor Democratie vinden, zijn alweer ‘vergeten’ dat Henk Otten het initiatief nam aan NRC ‘mooie praatjes’ te verkopen met niet onderbouwde kritiek op Baudet EN op de kiezers van Forum. Waarom in dat stadium niet een afspraak gemaakt met bv EW en een mild interview geven.
  Baudet heeft beslist fouten gemaakt in de communicatie naar Otten, maar Otten heeft duidelijk niet kunnen verkroppen dat Baudet HET gezicht van FvD is geworden. Zeer vele kiezers van Fvd hebben GEEN behoefte aan de zoveelste grijze muis.

  1. Beukman

   @Henk
   Er was inhoudelijk niks mis met het interview in NRC. NRC is dan ook een uitstekende krant. Het is me een raadsel waarom je liever een “mild interview” in EW had gehad, whatever je bedoelt met “mild”. Otten onderbouwde zijn kritiek op Thierry, en eerlijk gezegd zat daar weinig bij dat niet al bekend was. Otten gaf het interview omdat er met Baudet niet te praten viel.

   De vraag is nu of dit een richtingenstrijd is die wordt uitgevochten als een geschil om financiële malversaties, óf andersom.

 5. Watcher

  Mijn hemel, gaat die nep stukjes schrijver Mike ook nog eens met modder gooien, wacht met stront.

  Nik over het zwakke leiderschap van Baudet, zijn narcisme, zijn hang naar extreem rechts.

  Kom niet aan mijn idool.

  zo nu koffie…

  1. Agios

   “Een treurig, maar vaststaand feit is indien een domme betrapt wordt op zijn domheid hij de intelligentere verwijt nog dommer te zijn”, uit het essay ‘Hoe tikt de deuger’.

 6. peetjuhhhh

  Ja soms denk je was CP86 er nog maar. Wat zou het land er mooi uitzien als die al 25 jaar aan de macht waren.

  1. Watcher

   Grapjas, dat was een criminele organisatie.

   1. santiago

    Net als tjerry met zijn clubje.
    Forum was niets, is niets en is binnenkort einde oefening.
    Het doel, de PVV in de wielen rijden, is redelijk gelukt.
    Hopelijk zijn de mensen wijzer en kan Geert weer gaan bouwen.

    1. henk43

     @santiago
     Vooropgesteld: Ik heb niets me Wilders en zal nooit op hem stemmen maar kan hem veel beter pruimen dan Baudet met zijn alt right beschouwingen en zijn hang naar het conservatisme van de SGP, tenslotte heeft hij bepaalde problemen in onze samenleving wel bespreekbaar gemaakt

     1. santiago

      Henk 43. Over Baudet zijn we het in ieder geval eens, maar waarom zou je niet op Wilders stemmen. Wilders is de enige echte luis in de pels van onze verrotte elite dus ben ik wel benieuwd op wie jij je hoop dan hebt gevestigd. Misschien kan je me overtuigen en dan ga ik met je mee.

 7. Beukman

  Feitelijk is Otten een klokkenluider, en reageert het bestuur precies zoals bedrijven vaak reageren op klokkenluiders: hem zwart maken.

  Het bestuur doet er verstandig aan om openheid te geven over de “aanzienlijke bedragen” die diverse FvD-ers volgens Otten uit de partijkas zouden hebben gekregen. Daar hebben de leden recht op; het is per slot hun geld. Mocht het bestuur dit weigeren, dan wordt dit een doodgewone Haagse doofpotaffaire, en is FvD dus een doodgewone Haagse partij.

  Dat Otten een klokkenluider is, pleit hem uiteraard niet automatisch vrij. Hij heeft echter het recht om zich te verdedigen, en aangezien er bij het opstellen van dat “onderzoeksrapportje” geen wederhoor is toegepast zoals dat hoort, valt het goed te begrijpen dat de man nu pislink is en de hoofdrol naar zich toe heeft getrokken in deze nieuwe wraakfilm: het bestuur heeft dit over zichzelf afgeroepen.

  Ik hou het er voorlopig op dat FvD is ontmaskerd als een doodordinaire graaipartij waar de VVD nog een puntje aan kan zuigen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Het is inderdaad een wraakfilm. Men heeft Otten willen wegzuiveren en nu besluit Otten de beerput van wantoestanden in de partij open te trekken. Vakanties naar Thailand, Baudet die bij hem langskomt om zoveel duizend cash te vragen, absurd hoge declaraties, kastelen (!) die worden gehuurd voor vertier voor de jeugd – naar het blijkt rommelen ze financieel maar wat aan. Dat zorghotel van Hiddema was het topje van de ijsberg.

  2. Meriadoc Brandebok

   En vergeet die half miljoen bij de gemeenteraadsverkiezingen niet.

  3. Kretoloog

   Dit is zelfs voor een trol te gek: “Een fraudeur wordt door Beukman een klokkenluider genoemd”.

   Dat Henk Otten financiële malversaties heeft gepleegd met de gelden van FvD staat buiten kijf. Daarom is hijzelf (!) als penningmeester terug getreden. Nadien heeft Otten zoveel vuile was buiten gehangen, dat hij ook als partijlid niet meer was te handhaven.

   Ik moet MvdG gelijk geven: Otten is een zielig, rancuneus mannetje.

   1. Beukman

    @Kreet
    Best mogelijk dat Otten gefraudeerd heeft. Dat lijkt me zelfs heel waarschijnlijk.

    Maar is het bestuur zelf brandschoon? Het doet er dan verstandig aan om openheid te geven over de “aanzienlijke bedragen” die diverse FvD-ers volgens Otten uit de partijkas zouden hebben gekregen. Daar hebben de leden recht op; het is per slot hun geld.
    Mocht het bestuur dit weigeren, dan wordt dit een doodgewone Haagse doofpotaffaire, en is FvD dus een doodgewone Haagse partij.

 8. Marija

  De waslijst met aantijgingen van malversaties door Otten, zoals is gestuurd aan FVD leden, kan geen verzinsel zijn.
  Wat het bestuur van FVD verweten kan worden is m.i. dat men Otten veel te lang de hand boven het hoofd heeft gehouden.
  Werk aan de winkel voor Theo Hiddema.

  1. Watcher

   ”Werk aan de winkel voor Theo Hiddema.”

   Hiddema wil op zijn oude dag geen gedonder.
   Beetje de showman uithangen, verder niets.

   1. Robert75

    Hiddema zit daar ook alleen maar om op zijn oude dag nog wat bij te verdienen, als advocaat doet die een beetje bij-beunen als 2e kamer lid .

    1. santiago

     Hiddema is een van de meest minderwaardige mensen die ik ken. Met je volle verstand(althans, dat hoop ik) het Nederlandse volk beduvelen is ver beneden alle peil. Van mij mag hij, samen met de kat van ome Willem, voor altijd op vakantie naar Parijs.

 9. ikweetwatikwil

  Is het niet frappant dat je niets meer hoort over smerige zaakjes van andere partijen? Het zijn er zoveel, dat ze niet bij te benen zijn.
  Ik begrijp het wel. PVV en FVD werden te groot. En dat mag niet volgens de andere partijen en daar ze de media kunnen sturen en andersom ook gaan ze met modder gooien en Henk Otten doet daar nu flink aan mee. Die man redeneert zo, ik kan de smet op mijn naam niet uitpoetsen , maar ik kan de club wel een opdonder geven.
  Ben blij dat Wilders het beter heeft gezien. Alle amok makers de deur uit en gewoon verder gaan. En dat moet ook als je leest wat de moslim mannen van plan zijn als hun boerka vrouwen hun tapijt niet meer kunnen dragen.

  1. Siemien

   Heel frappant.

   Maar hier even een overzicht.

   “8 jaar Mark Rutte samengevat in 8 glasharde leugens.

   1. Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep. pic.twitter.com/l5tp3j8QD0

   2. Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?

   Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.

   Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen. Integendeel…. pic.twitter.com/J8S6vArdaC

   3. De hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte. Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende… pic.twitter.com/FmrCiC2O03

   4. ‘Windmolens draaien op subsidie’ wist Rutte jaren geleden al toen ie nog niet gecorrumpeerd was door de groene lobby. Tegenwoordig is ie de grootste pleitbezorger voor deze windhandel. pic.twitter.com/Jl1zu92Lmv

   5. Je hebt leugenaars en je hebt Rutte. Zelfs voor het liegen over zijn eigen partijprogramma tijdens een live tv-debat draait deze pathologische leugenaar zijn hand niet om. pic.twitter.com/crClRlg8Gd

   6. Volkert van de Graaf zou niet op proefverlof, daar zou Rutte persoonlijk een stokje voor steken!

   Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd. pic.twitter.com/wBjTcfpBVT

   7. Rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend. pic.twitter.com/RvYvvrLcnW

   8. Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp. Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen heherinnering meer aan”. pic.twitter.com/ZzTzMmUDSI”

   “Recent in opspraak
   Anne-Wil Duthler (Eerste Kamerlid)
   Reden: Ethische grens overschreden: gestemd over een wetsvoorstel waarin adviezen van haar eigen bedrijf waren opgenomen. – 24 september 2018
   Stef Blok (Minister van Buitenlandse Zaken)
   Reden: Controversiële uitspraken over integratie en de multiculturele samenleving – 18 juli 2018
   Vonnis: Blok weet na een lang debat een motie van wantrouwen te overleven en mag blijven – 5 september 2018
   Marcel Houtzager (Hoogheemraad)
   Reden: Verspilling belastinggeld (€50.000,-) voor afscheid collega – 19 maart 2018
   Status: Hij zou voor royement voorgedragen maar over de status hiervan is niets bekend.
   Wybren van Haga (Kamerlid)
   Reden: Discutabele reputatie als woningverhuurder. – 11 februari 2018
   Tijdlijn opstappers
   4 januari 2019 22:10
   Burgemeester Purmerend zegt VVD-lidmaatschap per direct op vanwege ‘visie op de samenleving’
   22 november 2018 23:07
   Burgemeester Assen zegt VVD-lidmaatschap op uit onvrede over partijkoers
   17 oktober 2018 19:41
   VVD-raadslid Winterswijk Tom van Beek stapt op na integriteitskwestie
   6 september 2018 19:45
   Raadslid stapt uit VVD-fractie Haarlem en neemt zetel mee
   30 augustus 2018 12:42
   VVD-Kamerlid Han ten Broeke stapt op vanwege relatie met medewerkster
   17 april 2018 05:30
   VVD’er Almere blijkt pornohacker
   23 februari 2018 14:05
   Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede
   21 februari 2018 16:25
   Handtastelijke burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout nu officieel ontslagen en uit de VVD gezet
   21 februari 2018 10:41
   In opspraak gekomen Deventer raadslid Carmen Hunger stapt per direct op
   16 februari 2018 13:11
   Burgemeester Huizen stapt op vanwege grensoverschrijdend gedrag
   13 februari 2018 17:04
   Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin
   25 januari 2018 20:50
   Kandidate VVD Deventer van kieslijst vanwege werkstraf
   4 december 2017 15:32
   Bestuurslid VVD Leeuwarden weg na tweets over ‘neger fascisten’
   3 oktober 2017 21:02
   Minister Hennis treedt af na vernietigend Mali-rapport
   18 mei 2017 14:11
   Henry Keizer treedt af als VVD-voorzitter
   26 januari 2017 20:04
   Minister Van der Steur treedt af na felle kritiek in debat Teevendeal
   12 december 2015 17:04
   Van Miltenburg weg: ‘discussie rond mij doet ambt geweld aan’
   2 april 2015 20:51
   Omstreden politicus Jos van Rey uit VVD gezet
   1 april 2015 12:26
   Breuk in VVD-fractie Eemnes – Raadslid Willem van den Berg uit de fractie gezet
   24 maart 2015 10:50
   VVD-Kamerlid René Leegte stapt op vanwege omstreden nevenfunctie
   10 maart 2015 14:21
   Ook VVD-fractielid De Kruif stapt op
   9 maart 2015 21:48
   Opstelten en Teeven stappen op
   27 februari 2015 11:45
   VVD’er Mark Verheijen stopt als Kamerlid na ophef om integriteit
   29 januari 2014
   Staatssecretaris Weekers treedt af”

   1. ikweetwatikwil

    En zo is het Siemien. 🙂

   2. Frets

    mooi lijstje, die houden we erin

  2. Piet51

   Dat wat binnen andere partijen gebeurt is net zo slecht en net zo boeiend voor de media. Maar het grote verschil is, dat andere partijen dat veel intelligenter en slimmer oplossen. Iedereen heeft daar een eigen aanpak voor, want je kunt de stijl van VVD, GL en PvdA en ook die van PVV en 50Plus niet vergelijken. Maar die komen er zonder al te veel herrie uit.

  3. Beukman

   Is het niet frappant dat je niets meer hoort over smerige zaakjes van andere partijen? Het zijn er zoveel, dat ze niet bij te benen zijn.

   Over welk smerig zaakje van een andere partij dat vergelijkbaar is met wat er nu bij FvD gebeurt hoor je veel minder? Kom eens met een paar voorbeelden. Dus niet met dat eeuwige lijstje van Siemien, want daar is allemaal ruimschoots aandacht voor geweest en bovendien niet vergelijkbaar met het gerommel bij FvD.

   1. Isengrijn

    Ach iedere partij heeft wel iets. Al is dit FvD geklepper wat beter te verkopen dan andere zaken. Want FvD is natuurlijk per definitie ‘not done’. Toch?

    HaTeTePeEs://www.ad.nl/politiek/elke-keer-als-thieme-binnenkwam-was-ik-op-mijn-hoede~ae834aac/

    1. Beukman

     Leuk stuk @Ies, maar wat er bij de Dierenpartij speelt is amper vergelijkbaar met de FvD-twist.

    2. Morgan4321

     Bovendien kun je bij een nieuwe partij natuurlijk wel eens een richtingenstrijd verwachten, er sluiten zich een hoop mensen bij aan die in de huidige partijen niet (genoeg) vinden en die hebben natuurlijk lang niet allemaal opvattingen die voldoende overeenkomen om samenwerking in een partij goed te laten verlopen.

     Bij andere partijen gebeurt dat ook wel: pas nog bij de PvdD waar een kamerlid opstapte en bij de SP rommelt het ook op dat vlak. Als daar iemand opstapt weet te al van tevoren dat ze gaan roepen dat het om verplichte afdracht gaat.

 10. George Knight

  Niemand hoeft een fan te zijn van welke FVD’er dan ook. Dus het is onzinnig om wie dan ook van deze partij in bescherming te nemen. Henk Otten heeft echter niet zelf de aanval gekozen, maar verdedigt zich op beschuldigingen uit het partijbestuur van FVD. Dat recht heeft hij.

  Wat opvalt is dat de aanval op Otten door het partijbestuur zo slecht is onderbouwd. Dat is dom, want de top van FVD kon de reactie van Otten inschatten. Dat alleen al diskwalificeert Baudet en zijn medestanders in de top van FVD. Ze zijn amateuristisch bezig.

  Duidelijk is bij deze ‘zomerrecesruzie’ bij FVD dat talloze kaderleden de partij gebruikt hebben om zichzelf te verrijken. Dat is foute, oude politiek. Een partij als verdienmodel of melkkoe en niet uit overtuiging. Daarom kon Baudet zo ontsporen omdat hij in z’n eentje de ideologie doet. De rest in de top was bezig met declaraties schrijven. De partij plukt nu de wrange vruchten van de slechte organisatie.

  Baudet heeft meermalen over zichzelf gezegd dat hij geen politicus is. Dat bevestigt hij dagelijks bij deze ‘zomerrecesruzie’. Hij beheerst het vak van politicus niet. Hij heeft dit laten escaleren zodat de partij beschadigd wordt. Dat had Baudet nooit moeten laten gebeuren, Otten laten scoren voor open doel.

  1. Kretoloog

   Klopt, Baudet deed visieontwikkeling en ideologie en Otten deed de organisatie. Die organisatie blijkt na dik 2 jaar een grote puinhoop te zijn. Otten heeft patsers aangetrokken die, net als hijzelf, niet terugdeinzen voor vette declaraties.

   Er moest hoognodig schoon schip gemaakt worden binnen het FvD. De 1e stap is gezet: de aanstichter en hoofdverantwoordelijk voor deze puinzooi, Otten dus, is uit de partij gezet. Nu kijken wat de volgende stap zal worden.

 11. Agios

  Otten is inderdaad charismaloos. Een zielige keffer die -mocht hij een partij oprichten- slechts enkele belangstellenden heeft, namelijk die van het linkse trollenfront hier. Otten hoort niet bij het FvD. Hij is een zielige deuger die geprobeerd heeft te infiltreren bij het FvD. Het zal Otten niet uitmaken waar hij terecht komt, als hij maar een insigne opgespeld krijgt van ‘goed te gebruiken idioot’. Het zou mij niet verbazen dat zijn sporen teruggaan tot vooruitgeschoven verkenner en de man die een veelbelovende partij zou moeten opblazen. Ik verdenk deugend links van een politiek spelletje, zoals ze vaker dergelijke spelletjes tentoonspreiden. Mocht Otten deze forumbijdrage lezen dan leest hij ook, dat ik hem een zak vind.

 12. RvdBe

  Koren op de molen van linkse media laat je niet van de wijs brengen: FVD!

 13. ikweetwatikwil

  Was het niet Otten die begon te klieren in een krant? Was het niet Baudet die zich moest verdedigen en met hem de hele FVD? Laten we wel eerlijk blijven.

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik dacht dat binnen de “open partijcultuur” van FvD een discussie over de koers tot de mogelijkheid behoorde? Uit de zuivering van dissident Otten is het tegendeel gebleken.

   1. Kretoloog

    Guus Gelul is zijn best: fraude betitelen als een discussie over de koers. Het blijft een trolleke, die MB.

    1. Frets

     precies, het is een Guusje Glijmiddel en het blijft een guusje glijmiddel, het is een kansloos lulletje die de pisvlek steunt

     1. Isengrijn

      Na dubbele komma, Petra Hermans, Fockingworst en Brasil
      Ben jij de nieuwe officiële forum-downie @Frets.
      Donder eens op!

  2. Agios

   Klopt. De ‘transitie’ (wat wordt dit woord graag door het trollenfront gebruikt) duurde hem te lang. Hij voelde aan dat zijn dagen bij het FvD geteld waren en koos daarom voor de aanval als zijnde de beste verdediging. Dat hem dit noodlottig gaat worden, behoeft geen betoog. Is er een journalist (geen meeloper) die eens uit gaat zoeken welk verleden die Otten heeft en met wie hij contacten heeft gehad? Volgens mij komt hij/zij tot interessante gegevens…

  3. Robert75

   Toen Özdil uit Groen Links werd geknikkerd omdat hij kritiek had geuit in de Trouw sprak daar iedereen schandelijk over. Otten uit kritiek in het NRC en ineens spreken ze schande over het feit dat Otten tegen de media.

   Vertel mij nu eens waarom er met twee maten wordt gemeten ?

 14. Jv

  Jammer dat het FVD zo met zijn kiezers om gaat. De teleurstelling onder de kiezers zal erg groot zijn. Velen zullen nu het FVD de rug toekeren en terug gaan naar de partijen die we juist niet meer willen. Zij wilden dat de democratie terug kwam, meer openheid, meer inspraak op hetgeen wat de overgrote meerderheid van het volk graag wil en dat is, stoppen met immigratie, kanslozen en uitgeprocedeerden direct het land uitzetten, infiltratie van islam stoppen en strengere intergratie beleid, minder belasting, eerlijker klimaat inspraak, enz.
  De kiezers hebben recht op transparantie, maar helaas blijkt ook nu weer dat het politieke gewin alleen voor eigen pluche is.
  Persoonlijk denk ik dat dit de doodsteek is voor het FVD!
  De PVV kan de poorten weer openzetten want velen zullen weer terug gaan naar de PVV of VVD.
  Ook ik kon mij vinden in de standpunten van het FVD, maar het blijkt nu dat met mijn stem een loopje is genomen.
  Waar ik de volgende keer op moet stemmen? Ik weet het niet, waarschijnlijk stem ik nooit meer want alle partijen maken van ons land een zooitje en geen enkele partij heeft de democratie hoog in de vaandel, ja alleen vlak voor de verkiezingen want dan weten ze niet hoe ze met elkaar rollebollend over straat moeten gaan om maar zieltjes te winnen om vervolgens, als ze dan iets meer zetels gewonnen hebben, de stemmers te schofferen door alle beloftes en mooipraat, direct over boord te gooien.
  Kiezersbedrog? U mag het zeggen!

 15. Peter Oudshoorn

  Verdediging FvD / Cliteur, gisteravond 20.30 uur op hun website geplaatst:

  Vandaag bekrachtigt het bestuur van Forum voor Democratie het voorgenomen besluit om het partijlidmaatschap van Henk Otten op te zeggen wegens onaanvaardbare financiële malversaties, eigenmachtig optreden zonder de vereiste zakelijke en professionele afstemming en het ontbreken van deugdelijke verantwoording voor geld van leden en van overheidsinstanties. Het spreekt voor zich dat hij daarmee ook geen lid meer kan blijven van de Eerste Kamerfractie van FVD, en we verzoeken hem – conform afspraken – zijn zetel aan de partij ter beschikking te stellen.

  Dit besluit markeert een treurig moment voor ons allemaal. Henk Otten heeft een belangrijke rol gespeeld in de beginfase van onze partij. Daar zijn we hem dankbaar voor. Als vriend en bestuurslid hebben we hem 100% vertrouwd en hem alle ruimte gegeven om zijn functie als penningmeester naar eigen inzicht uit te voeren. Dit is zodanig misgelopen dat consequenties moesten volgen. Daarbij heeft Otten de afgelopen dagen – in plaats van intern inhoudelijk verweer – een publicitair offensief gevoerd waarmee hij de partij en zijn (voormalig) fractiegenoten in de Eerste Kamer ernstig heeft geschaad. Ook zijn schrijven van zondag 28 juli gaat niet inhoudelijk in op onze verwijten en verandert niets aan ons oordeel. Voor zover nog een restje vertrouwen bestond, is dit door zijn recente optredens definitief verdwenen en is elke kans op verzoening verkeken.

  Omdat de zaak nu procedureel is afgerond kunnen we meer openheid geven over de gang van zaken die ons tot dit onvermijdelijke besluit heeft gebracht. We geven hier een korte tijdlijn.

  4 januari 2019 – Baudet verneemt dat Otten zichzelf, ondanks zijn full time salaris vanuit de Tweede Kamerfractie (gelijk aan dat van een Tweede Kamerlid), ook nog eens vanuit het Renaissance Instituut een “eindejaarsbonus” van 5.000,- euro heeft uitgekeerd.

  16 februari 2019 – Ledendag in de Tweede Kamer. Baudet ziet dat Otten de cash-opbrengsten (van leden-aankopen) uit het kluisje pakt en in eigen zak steekt. Eist dat dit op de bankrekening van de partij wordt gestort en fatsoenlijk wordt geadministreerd. Dergelijke administratie blijkt geheel afwezig. Er wordt n.a.v. de discussie een beperkt bedrag gestort – naar later zal blijken (zie mei-juni 2019) is dit de enige storting van contanten over de gehele boekjaren 2018 en 2019. Alle cashopbrengsten 2018, alle contante gelden die bij events zijn opgehaald dus (dit gaat om vele duizenden euro’s), blijken spoorloos verdwenen.

  18 februari 2019 – Bestuursvergadering. Baudet eist toegang tot en inzage in de bank. Otten blijft dit – ondanks herhaaldelijke verzoeken – blokkeren.

  13 maart 2019 – Baudet en Rooken vernemen van websitebouwers dat zij door Otten onder druk zijn gezet om een fout in de software te schrijven waardoor Rooken, ondanks zijn functie als partijsecretaris, niet bij de ledenadministratie kan en zo zijn taak niet goed kan uitoefenen.

  1 april 2019 – Baudet en Rooken verkrijgen via een formeel verzoek aan de bank eindelijk toegang tot de bankrekening van FVD (tot dat moment had alleen Otten toegang en hij weigerde de codes aan hen te verstrekken). Zij constateren dat er nog slechts enkele honderden euro’s op de bankrekening staan, waardoor FVD enige tijd in een ernstige liquiditeitscrisis zal verkeren en er ook geen geld zal zijn voor een campagne voor de EP-verkiezingen. Ook ontdekken ze dat Otten zichzelf vanuit de partij op 12 februari € 30.250,- heeft overgemaakt en dat hij aan Robert Baljeu – zonder medeweten van de rest van het bestuur en zonder geldig contract – inmiddels meer dan € 145.000,- heeft uitgekeerd in anderhalf jaar tijd. Baudet en Rooken verzoeken Otten terug te treden als bestuurder. Otten weigert.

  Periode van gesprekken om geschil intern op te lossen volgt. Otten verwerpt alle voorstellen. Weigert administratie vanuit zijn huis naar kantoor te brengen. Stuurt verschillende dreigmails en verklaart op dinsdag 9 april: “Ik zal iedereen meenemen in mijn val!”

  20 april 2019 – Otten geeft berucht interview aan NRC waarin hij intern conflict over financiële malversaties probeert te camoufleren door het beeld te schetsen van een politieke “richtingenstrijd”.

  23 april 2019 – Gesprek met extern accountant. Baudet en Rooken vernemen dat Otten vorig jaar een kritisch accountantsverslag, gericht aan het gehele bestuur, voor hen heeft achtergehouden. Otten hield altijd vol dat de accountant lovend was over het door hem gevoerde financiële beleid. Dit bleek niet het geval.

  26 april 2019 – NRC meldt kasgreep Otten. Baudet en Rooken moéten nu wel publiekelijk reageren en plaatsen op de website van FVD een oproep aan Otten om af te treden, die hier uiteindelijk mee instemt.

  De heersende duiding van het conflict in de media blijft echter dat Otten moest aftreden omdat hij kritiek op het bestuur zou hebben geuit. Otten blijft dat onjuiste beeld actief voeden. Zoals deze tijdlijn laat zien is de echte volgorde dat het bestuur steeds meer malversaties van Otten ontdekte en hem meermaals de gelegenheid bood om zich zonder ruchtbaarheid terug te trekken. Een aanbod dat hij stelselmatig afsloeg en beantwoordde met publieke confrontatie.

  Niettemin wordt op dat moment nog besloten tot een “tweede kans” waaraan Otten vanuit de Eerste Kamer kan gaan werken.

  Mei-Juni 2019 – FVD maakt de jaarrekeningen op. Constateert dat er nog veel meer aan de hand is dan tot nu toe werd gedacht. Zo blijken in 2018 vele duizenden euro’s aan contante gelden van leden, die bij events zijn opgehaald, verdwenen; blijkt een betaling te zijn gedaan van € 9.860,- aan de minnares van Otten; en er komen daarnaast nog enkele andere ernstige malversaties aan het licht (zie daarover het rapport).

  27 juni 2019 – Gesprek op kantoor met Otten over de jaarrekening van FVD International. Otten houdt vast aan zijn opzet om via een valse factuur van Baljeu (voor twaalf maanden werk die hij niet heeft verricht) ten onrechte € 29.040,- overheidsgeld te claimen. Het bestuur acht deze frauduleuze poging tot verantwoording van subsidiegeld volstrekt in strijd met integer handelen en eist dat het “voorschot” dat reeds onterecht aan Baljeu bleek overgemaakt (!) wordt teruggevorderd.

  28 juni 2019 – De externe accountant levert bij de FVD-jaarrekening een accountantsverklaring met beperking. Die beperking ziet kortweg op twee zaken: het ontbreken van talloze bonnen en facturen van partijuitgaven, en de spoorloze verdwijning van vele duizenden euro’s cash die zijn opgehaald bij partijbijeenkomsten

  17 juli 2019 – Het bestuur meldt poging tot fraude bij BZK. Openheid over ontdekte misstanden dient bij een transparante partij voorop te staan. Voorkomen dient bovendien te worden dat als dit ooit op andere wijze bekend wordt, het zal terugslaan op het gehele bestuur en/of de gehele partij. Ook de jaarrekeningen zullen daarbij openbaar worden, waarmee o.a. de verdwenen contante opbrengsten van ledengelden bekend zullen worden. Het bestuur maakt de balans op. Legt beslag op de bankrekening van Turning Point BV en concludeert dat de positie van Otten onhoudbaar is geworden.

  Het spijt ons oprecht dat het zo moest lopen. We came a long way together. Maar hier scheiden onze wegen.

  LEES OOK de open brief die de Provinciale en Gemeentelijke fractievoorzitters stuurden ter ondersteuning van de lijn van het bestuur in deze kwestie.

  UPDATE “De Eerste Kamerfractie van FVD heeft kennis genomen van het besluit van het partijbestuur om voormalig penningmeester Henk Otten per 28 juli 2019 het partijlidmaatschap te ontnemen.

  Hoewel het hier een besluit betreft waar de Eerste Kamerfractie buiten staat, heeft dit besluit wel gevolgen voor de positie van Henk Otten in de Eerste Kamerfractie.

  Nu hij geen partijlid meer is (het besluit heeft directe werking) kan Henk Otten niet meer als Eerste Kamerlid namens Forum voor Democratie optreden. Zeker ook gezien het verdwijnen van ons vertrouwen in hem door zijn recente negatieve uitlatingen over mede fractiegenoten in de Eerste Kamer, opmerkingen in de pers dat hij zich afscheidt en speculaties over anderen die hem hierbij zullen volgen. We kunnen deze situatie als fractie niet laten voortduren.

  Het spijt ons dat dit zo gelopen is en wij hechten er aan dat wij met de rest van onze fractie ons sterk blijven maken voor de veranderingen en verbeteringen die Forum voor Democratie ten opzichte van de huidige, steeds verder vastlopende politiek beoogt.”

  Mede namens de andere Eerste Kamer fractieleden van Forum voor Democratie,

  Paul Cliteur
  Fractievoorzitter FVD in de Eerste Kamer

  1. Agios

   Dit werpt toch wel een heel ander licht op de ontstane problematiek. En dat licht schijnt niet ten faveure van de trollen die zo goed wweten hoe het allemaal zit. De zielige Otten gedegradeerd tot dief. Het wachten is nu op de trollenreactie die het ineens allemaal veel beter weten en met onthullend deugernieuws gaan komen.

   1. Beukman

    Ik zou zeggen: een uitgelezen kans voor het bestuur om te bewijzen dat het zelf brandschoon is en dat alleen Otten vuile handen heeft.
    Hoe? Openheid geven over de “aanzienlijke bedragen” die diverse FvD-ers volgens Otten uit de partijkas zouden hebben gekregen. Daar hebben de leden recht op; het is per slot hun geld.

    1. fockingworst

     @BEUKTROL heeft last van psychoses en of gespleten persoonlijkheid, als je alleen de reacties leest van de beuktrol.

    2. Agios

     Typisch linkse deugdraaitechniek van Beuk.

     1. Beukman

      Hang niet de trol uit, @Agios, en vertel me welk deel van mijn reactie “linkse deugdraaitechniek” is.

    3. Agios

     Links deugdraaitechniek.

     1. Agios

      Fijn dat je dat denkt. Eindelijk iemand die het licht heeft gezien. Neem een koekje bij de koffie.

     2. Agios

      Bij deze: Een uitgelezen kans voor het bestuur om te bewijzen dat het zelf brandschoon is en dat alleen Otten vuile handen heeft. Meteen draaien en er iets bijhalen wat totaal nergens op slaat. Als Otten fraudeert, waarom moet de rest van de club dan meteen met de billen bloot Beuk? Dat is deugdraaitechniek. Snap je het nu of moet ik het nog een keer uitleggen?

     3. Beukman

      @Agios
      Omdat het Otten is die beschuldigd werd zonder hoor en wederhoor.

      Otten ontkent de beschuldigingen, en zegt dat een deel ervan past in een algemeen beeld waarin bestuursleden graag een greep uit de kas deden.
      Er is maar 1 manier voor het bestuur om dit te weerleggen, en dat is inzage geven in de cijfers.

      Overigens, stel dat de beschuldigingen tegen Otten kloppen. Waarom is er dan nog geen aangifte gedaan tegen de man?

   2. Lao Tse

    Het maakt met niet zoveel uit wie in dit moddergevecht meer of minder gelijk heeft, Agios. De affaire toont dat het FvD net zo’n chaotische en incompetente bende is als de LPF en dus in rap tempo in elkaar zal donderen.

    De oorzaak is Baudet, een incompetente narcist zonder politieke en bestuurlijke kwaliteiten. Het is prettig voor de kiezer dat dit zo snel al helder aan het licht kwam.

    1. Peter Oudshoorn

     Domme agitprop. Tegen de volgende verkiezingen is iedereen Henk Otten allang vergeten en heeft het FvD de draad -na een tijdelijke inzinking- weer opgepakt.

     1. Lao Tse

      “na een tijdelijke inzinking”

      🙂

     2. Meriadoc Brandebok

      Er is nog steeds de rechtszaak die Otten heeft aangespannen. Mocht Otten in het gelijk worden gesteld, dan zit Baudet toch met een probleem.

     3. Sans Rancune

      Dat is misschien de hoop van FvD, Peter. Maar niet iedereen lijdt aan geheugen verlies. Dit alles overtreft de ‘zaak Pechtold’ met het gekregen appartement. Er zal toch wel iemand met gezond verstand ronddwalen bij FvD ?

     4. Frets

      trio zuigertjes, met guusje glijmiddel

     5. Kretoloog

      Guus Bokkelul: er is nog geen rechtszaak. Er is alleen aangifte (wegens smaad) gedaan door Otten. Het OM moet nog besluiten of zij strafvervolging instelt. Gezien het moddergooien door Otten zou ik het wel weten: geen rechtszaak! Maar goed, er is pok nog zoiets als een ‘politiek advies’. Er zou dus best weleens een oekaze vanuit de Minister van JenV kunnen komen om dit door te zetten. Want FvD is toch oppositie.

    2. Agios

     Linkse deugdraaitechniek…

    3. van Urk

     Volgens mij heeft siemien alles even op een rijtje gezet over de chaotische en incompetente bende van de VVD. Volgens mij is dat ook nog steeds niet helder bij de kiezer binnengekomen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Mooi draadje met vragen over deze tijdlijn en nog steeds ontbreekt sluitend bewijs om deze stellingen te staven. Trouwens, van alle beschuldigingen werd het bewijs niet geleverd.

   twitter.com/ChrisAalberts/status/1155690827907309575

   1. Frets

    guusje glijmiddel trekt z’n beerput open

   2. Beukman

    Dank je. Jammer dat Thierry niet gewoon op twitter even Aalberts’ beweringen weerlegt.

 16. Lao Tse

  Frank van Zijl zegt het treffend in de Volkskrant:

  “De waarheid − wie zat wanneer in de suikerpot − is niet eens leidend. Hier doemt het scenario op van een door rancune gedreven mannenkliek, die de regie ontbeert van een leider. Otten versus Baudet is geen Shakespeareaans koningsdrama, maar een soap met als cliffhanger wie in deze slangenkuil het volgende slachtoffer wordt van Baudets gif.”

  1. dario

   Artbeg is er maar druk mee ….

  2. Frets

   het is natuurlijk een pure zuiger, een stoker en een eeuwig gebande ongenode die zichzelf uitnodigt, niemand moet hem, niemand wil hem en niemand zit op hem te wachten. dag in dag uit, zeven dagen per week hetzelfde. maar er is hoop, binnenkort haalt ook hij voor het laatst adem

 17. Neutral

  Wilders is een brulaap, Baudet is een bralaap, op links zitten ook alleen maar apen die alleen maar roepen terwijl er niets zinnigs uit komt…

  Otten lijkt mij wel een bedachtzame man, maar dat kan ook net zo goed de volgende baviaan zijn die wat wil proberen.

  Eigenlijk is het tijd voor normale mensen in de politiek, maar die zijn zeldzaam.

  1. DidiMadloba

   Met een stuk of twintig partijen overleven alleen politici die heel veel kabaal kunnen maken.

   We moeten naar een kiesdrempel, naar Duits voorbeeld. Maar de Duitsers zijn natuurlijk door schade en schande wijs geworden in de vorige eeuw.

 18. DidiMadloba

  Wie maakt het Forum voor Demagogie kapot? Ik denk dat dat eerder de “geniale” Baudet is.

  1. Agios

   Fijn dat je dat denkt. Eindelijk iemand die het licht heeft gezien. Neem een koekje bij de koffie.

  2. Rosasolis

   @DidiMadloba en Agios. Zo denk ik ook. Baudet is een pseudo intellect. Een lager school
   leraar weer veel meer over Griekse mythologie dan wat Baudet uit boeken krijgt.

 19. Brennivin

  We kunnen ons vast nog wel herinneren dat Otten de man was die met dit gedonder begon zo direct na de Provinciale verkiezingen. Toen was het even gesust. Daarna begon het gedonder weer en wordt hij uiteindelijk geroyeerd.

  Als reactie pleegt hij nu de ‘tactiek van de verschroeide aarde’ wat veel zegt over zijn karakter. Dus beter nou opgerot voordat hij straks echt wat te zeggen krijgt in de Kamer.

  Deze soap is heerlijk ‘low hanging fruit’ voor degenen die tegen FvD zijn.

 20. Rosasolis

  Vreemd is het dat pas in het midden van de zomer vakantie, Otten wordt uit de FvD gezet…waarom niet maanden eerder? De meeste politici die ernstige kritiek op partij leden hebben, of anders om, stappen op uit hun functie en vrijwillig uit de partij. De meeste van deze mensen, gaan uit het politiek en zoeken ander werk. Sommigen worden lid van een andere partij. En dan zijn er enkele anderen die durven een nieuwe partij op te richten. Dat deed G. Wilders jaren geleden met het oprichten van zijn PVV societeit zonder leden, en 2 jaar geleden was S. Simons aan de beurt met het oprichten van Bij 1.
  In de krant van zaterdag stond er dat de meeste FvD leden van de eerste en tweede kamers achter Otten staan. Als hij zoveel steun krijgt dan kan hij een nieuwe partij oprichten.

  1. merlot

   “In de krant van zaterdag stond er dat de meeste FvD leden van de eerste en tweede kamers achter Otten staan. Als hij zoveel steun krijgt dan kan hij een nieuwe partij oprichten.”

   Dan liegt die krant. Ze staan allemaal achter het bestuur en Baudet.

   1. Frets

    natuurlijk liegt die krant, hoe krijg je anders nieuws?

    1. merlot

     Rosa gelooft alles wat in haar krantje staat.

     Is het niet schattig?

     1. Kretoloog

      Rosa leest Trouw. En stemt CDA. Dan weet je genoeg. Een deugvrouwtje, die zich alles laat wijsmaken.

     2. merlot

      Rosa is een oud vrouwtje die altijd naïef is gebleven.

      Het is bijna aandoenlijk.

     3. Rosasolis

      @merlot. Gelooft u alles wat u leest op internet? Als dat wel zo is,
      dan bent u zeer naief oude kereltje.

     4. Rosasolis

      @merlot en Kreet. Merkwaardig is het dat ook de redactie van DDS ook Trouw leest, en vaak citaten uit dit krant publiceert.

 21. Bes Tolen

  Een partij in Nederland, die in gaat tegen de internationaal extremistsch linksfascistische en multiculturalistische ook door de grote en grotere christelijke partijen en door een belangrijk deel van liberale partijen aanvaarde politiek, krijgt alle mogelijke tegenwerking in een omgeving, die gebaseerd is op zoveel als maar even juridisch mogelijk lijkende staatkundige uitsluiting van leden en aanhang van die partij. De gedachtenwereld van deze partij is bij voorbaat algeheel verworpen. Dit op basis van een vernietigend radicalisme, dat iedereen alle maatschappelijke vrijheden op een enkele na, juist verdachte zoals de vrijheid van godsdienst in haar uitvoering, wil ontnemen. Waar het zonder meer op neer komt. Met alle willekeurige extensieve uitleg van recht om het gestelde doel te bereiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.