Nederland Sportland: Kruijswijk op het podium in de Tour de France, Max Verstappen wint GP van Duitsland

Nederland Sportland: Kruijswijk op het podium in de Tour de France, Max Verstappen wint GP van Duitsland

Max Verstappen heeft het geflikt. Bron: Cristiano Barni / Shutterstock.

Wat was het gisteren een geweldige mooie dag voor sportfanaten.

Steven Kruijswijk
Steven Kruijswijk heeft een geweldige Tour de France gehad dit jaar. Zijn grote doel was om ein-de-lijk op het podium te eindigen in het algemeen klassement. In alle grote rondes had hij daar al dicht tegenaan gezeten -- de Giro verloor hij door een domme valpartij, en in de Vuelta en Tour kwam in het verleden nét iets te kort.

Toch gaf Kruijswijk nooit op. Hij bleef zich obsessief verbeteren. Elke kleine verbetering die hij kon vinden gebruikte hij. En zo kwam hij steeds dichter in de buurt van de absolute top.

En toen kwam de Tour van dit jaar. Kruijswijk wilde op het podium, en iedereen wist dat dit ook echt mogelijk was dit keer. Sterker nog, hij kon weleens heel dicht in de buurt komen van de eindoverwinning. Als hij geen zwakke dagen zou kennen, tenminste, en niet zou vallen.

Nou, het ging hem prima af. Hij bleef er altijd in geloven, en op de voorlaatste dag fietste hij zich dan -- met behulp van zijn ijzersterke team -- eindelijk op het podium. Daardoor was de laatste etappe van gisteren puur een feestje voor hem. Hij kwam over de streep, werd gekust door zijn vrouw, en stond even later dolblij op het podium. Derde in een grote ronde. In dé grote ronde. Eindelijk. Yes!

En hij deed dat niet door één keer per ongeluk mee te zitten in een ontsnapping die hem een winst van 20 minuten opleverde ofzo. Nee, hij was gewoon altijd in het groepje favorieten en hield zich dáár staande.

Max Verstappen
Het sportevenement waar ik gisteren zelf naar keek was de Grand Prix van Duitsland. Vooraf werd er flink wat spektakel beloofd. De top zat dicht bij elkaar, behalve de Ferrari's die er tijdens de kwalificatie een puinhoop van hadden gemaakt. Maar juist dan weet je: die gaan nog wat proberen.

En Max mocht op P2 beginnen, wat zou moeten betekenen dat hij een gooi naar de winst zou moeten kunnen doen.

Nou, dat kon hij inderdaad. In een race waarbij de ene na de andere bolide van de baan vloog bleef Max overeind. Min of meer. Want ook hij maakte een 360, maar kon gewoon doorrijden.

Red Bulls pitstopstrategie was geweldig, en Max gaf weer eens een schitterende masterclass 'rijden in de regen.' Toen hij de leiding eenmaal in handen kreeg zag je hoe snel hij was -- hij liep uit op iedereen. De enige die zijn snelheid min of meer kon volgen was Sebastian Vettel, maar die moest van heel ver komen. Overigens eindigde de Duitser nog wel op het podium wat een ongekende prestatie was aangezien hij van P20 startte. Maar ook Vettel was langzamer dan Verstappen. De laatste bewees dat door in de slotrondes steeds weer de beste racetijd op te klok te zetten.

Toen Max over de streep kwam lachte hij zich in een breuk. Ook hij vond het een geweldige race -- vol gekkigheden, maar juist daarom zo mooi.

Al met al was het gisteren dus een schitterende dag voor ons, Nederlandse sportfans. Kruijswijk op het podium van de Tour de France en Max Verstappen wint de GP van Duitsland. Mooi man!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties