Marianne Zwagerman veegt de vloer aan met klimaatgekkies: 'Bizarre aantijgingen!'

Geen categoriejul 29 2019, 11:00
Houd eens op met die bangmakerij!
Marianne Zwagerman heeft een schitterende column geschreven voor Trouw. Dat is niet haar vaste krant, maar ze neemt de honneurs even waar tijdens de zomer omdat Sylvain Ephimenco er niet is. Nou zal de gemiddelde lezer daar geen feestje om geven -- Ephimenco is een prima columnist -- maar eerlijk is eerlijk: Marianne doet het prima.
In haar column pakt ze vandaag klimaatgekkies aan die iedereen een schuldgevoel aan willen praten. Kerncitaat:

Nou wil ik me best veel aan laten praten omdat ik zo nodig in een G-label auto wil rijden (ja, een cabrio). Ik wil ook nog wel proberen zwarte koffie­­ te drinken en korter te douchen, maar ik neem niet de schuld van pedofilie en meisjeshandel op me. Met dit soort bizarre aantijgingen wordt het fundament van welwillendheid weggetrokken onder de grote groep burgers die best meestribbelend de energietransitie wil ondergaan. De steun onder de bevolking brokkelt al af. We snappen allemaal best dat er wat moet gebeuren, maar overdrijf de leugens­­ niet.

Nu begrijpen we natuurlijk helemaal niet "allemaal best dat er wat moet gebeuren" -- dat is je reinste onzin, het gaat prima met het klimaat -- maar de rest van het citaat staat als een huis. Klimaathysterici overdrijven de leugens. Ze liegen niet zomaar, nee, ze maken die leugens vervolgens ook nog eens zo groot en erg als ze kunnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten