snapshot7

Homo's gaan SGP-partijkantoor onderkalken met regenbogen: "Verwarm Van der Staaijs verdorven hart met mannenliefde!"

Geen categoriejan 07 2019, 17:00
Een groep boze demonstranten wil volgende week vrijdag naar het SGP-hoofdbureau in Rotterdam tuigen om daar het "verdorven hart" van voorman Kees van der Staaij te "verwarmen." Dit omdat hij de homofobe Nashvilleverklaring getekend heeft. De activisten willen regenbogen gaan krijten voor het partijkantor, en zoveel mogelijk LHBT-vlaggen ophangen. "Laat zien hoeveel liefde mensen aan elkaar kunnen geven," aldus de organisatoren.
staaijprotest
SGP-voorman Kees van der Staaij komt er niet mee weg dat hij de Nashvilleverklaring getekend heeft. Ook zijn verduidelijking heeft zijn tegenstanders niet overtuigd. En dus wordt het: actie. Vrijdag over een week, welteverstaan, op 18 januari, voor de deur van het partijbureau van de SGP in het noordelijke puntje van Rotterdam. Activisten van de Facebookpagina Memes voor de Massa's gaan dan het hele partijkantoor (best mooi gebouwtje, trouwens) behangen met regenbloogvlaggen. De stoep voor het partijkantoor wordt één grote regenboogvlag-kleurige bedoening, zo kondigen de demonstranten ook aan. Doel is om een ferme uitspraak te doen over "haat en christenfundamentalisme". De organisatoren stellen:

"Kom ook naar het SGP kantoor! Van der Staaij heeft mannenliefde* nodig om zijn verdorven hart op te warmen. Laat zien hoeveel liefde mensen aan elkaar kunnen geven en spreek je uit tegen haat en christenfundamentalisme!
(*liefde van andere genders is ook zeer welkom)

WAT GAAN WE DOEN:

- We gaan regenbogen krijten voor de deur.
- Neem zoveel mogelijk regenboogvlaggen en andere LHBTI+ versiering mee."

Momenteel geven op Facebook meer dan 150 mensen aan dat ze graag Van der Staaijs "hart komen verwarmen". Nog eens meer dan duizend Nederlanders laten weten "geïnteresseerd" te zijn in de vrijdagavonddemonstratie. Naar "toffe sprekers" zoekt men nog, schrijven de organisatoren.
Met één ding hebben ze echter geen rekening gehouden: mochten de actievoerders hopen om ook nog in gesprek te gaan met SGP'ers, hebben ze echter een heel verkeerd tijdstip uitgekozen: op vrijdagmiddag om 18:00 zullen zo goed als alle medewerkers allang naar huis zijn gegaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten