Levensgevaarlijke kinderombudsman wil dat Nederland ISIS-kroost uit Syrië ophaalt

Geen categoriejan 08 2019, 11:00
Nederland moest maar eens een hele vrachtlading aan kinderen verwekt door doorgedraaide ISIS-terroristen naar Nederland gaan halen. Zegt in ieder geval de Kinderombudsman Margrite Kalverboer die de zoveelste smeekbede aan het kabinet lanceert om de nakomelingen van onthoofdingsfans ons land binnen te loodsen.
Het is toch ook om extreem moedeloos van te worden, nietwaar? Ondanks dat al diverse keren verteld is dat het feestelijk onthalen van ISIS-welpjes in Nederland niet bepaald een veilig idee is, blijven de zeurpieten maar bezig. Nu weer Kinderombudsman Margrite Kalverboer met de zoveelste smeekbede:

"Kinderombudsman Margrite Kalverboer wil dat de regering Nederlandse kinderen terug gaat halen uit Syrische kampen. Ze wil dat minister van Justitie Ferd Grapperhaus zich daarvoor gaat inzetten en dat het kabinet zorg draagt voor hun emotionele en fysieke veiligheid en hun recht op ontwikkeling.

Dat schrijft Kalverboer in een brief aan de minister en de Tweede Kamer. “Ik verzoek u zich tot het uiterste in te spannen om, eventueel in samenwerking met andere landen en internationale organisaties, de kinderen actief op te halen.”"

Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf legt uit waarom dit een slecht idee is: "Het terughalen van kinderen betekent automatisch dat ook hun ouders (uiteindelijk) terug zullen keren en dus een gevaar. Waarom zouden ouders van kinderen die niet de keuze hebben gemaakt naar een moordzuchtige terreurgroep te vertrekken dit veiligheidsrisico moeten willen lopen?" Ook de Duitse inlichtingendiensten raden het terughalen van ISIS-kinderen, de "welpen van het kalifaat", ten strengste af.
Maar ondanks die verstandige stemmen is de Kinderombudsman helaas lang niet de enige die dit gevaarlijke plan rücksichtlos wil doorzetten. De PvdA, minister Grapperhaus, en pratende hoofden in NPO-keuvelrubriek Nieuwsuur zijn er allemaal uitgesproken voorstander van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten