Doorgedraaide Nashville-initiatiefnemer vindt homohuwelijk vergelijkbaar met het nazisme: 'En de kerk zwijgt!'

Geen categoriejan 08 2019, 12:00
Een nieuwe dag, een nieuw dieptepunt voor het wereldvreemde clubje dat het noodzakelijk vond om de zogeheten Nashville-verklaring naar Nederland te importeren. Ditmaal moeten we bang zijn voor een soort nieuwe Tweede Wereldoorlog als we ons niet snel uitspreken tegen het "homohuwelijk en de transgenderdiscussies". Aldus de hysterische predikant Piet de Vries, hè?
De dit weekend gelanceerde Nashville-verklaring is nog altijd geen groot succes te noemen. Als het document één ding heeft bereikt, is het wel dat instituten als het homohuwelijk méér steun zijn gaan genieten in plaats van minder. Dat leidt natuurlijk tot onvrede en zelfs paniek bij de Nashville-initatiefnemers die hun handtekeningenactie ineens mislukt zien. Dus wat doe je dan? Nou, dan ga je gewoon nóg maar iets harder schreeuwen. Piet de Vries, één van de mannen achter de verklaring, draait er vandaag zijn hand niet voor om.
Want de kerk was te laat bij de nazi's in de jaren '30 en '40. Nu kunnen ze in de herkansing bij homo's en transgenders. En snel een beetje, voordat Rotterdam weer is platgebombardeerd en ons land weer voor vijf jaar met ijzeren vuist wordt geregeerd door een dictator. Piet de Vries:

,,Eerder dit jaar publiceerden we ook al een wake up call over het thema. Er wordt te weinig onderwijs gegeven over wat de Bijbel zegt over het huwelijk en seksualiteit. We moeten ons geluid laten horen. Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak.”

Zie je het al voor je? Carlo Boszhardt in een roze militair uniform die de macht grijpt? En dan Kelly van Big Brother als de nieuwe Goebbels. Gerard Joling als minister van cultuur en tenslotte Gordon als hoofd van de homo-SS. Je reinste fictie? Ja, natuurlijk. En dat weet Nashville-nozem Piet de Vries heus zelf ook wel. Maar ja, hè, waarom dingen in perspectief blijven zien als je ook mensen bang kan maken met beelden over oorlogen en genocide? Dat laatste is kennelijk veel leuker!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten