Hongaarse premier Viktor Orbán wil deelnemen aan Europese verkiezingen!

Geen categorieaug 01 2018, 15:00
Viktor Orbán, premier van Hongarije, zegt mee te willen doen aan de Europese verkiezingen onder de vlag van de Europese Volkspartij (EVP). Via Elsevier Weekblad.
Orbán zegt dit in reactie op de vraag of de Fidesz-partij zich van de christen-democraten fractie zou afscheiden. Orbán heeft loyaliteit hoog in het vaandel staan zegt hij, en blijft dus liever onderdeel van de EVP.
De verkiezingen zijn in mei 2019, dit moet het jaar worden waar Orbán de 'elites van '68' een draai om de oren geeft. Hij zal gaan strijden tegen wat hij het 'Europees socialisme' noemt (het huidige geouwehoer met de EU omtrent besluiteloosheid, bureaucratie en dat eeuwige getouwtrek bij iedere beleidsregel).
Het belangrijkste thema is volgens hem immigratie. Daarnaast wil hij ook af van wat hij de 'Franse EU' noemt en legt dit als volgt uit: "Het idee van de Fransen, is om het Franse leiderschap op te leggen aan de rest van de Europese Unie, en dit te financieren met Duits geld. Zo’n project verwerp ik. We willen geen Unie die door de Fransen wordt geleid."
Het CDA en Guy Verhofstadt zitten flink met Orbán in de maag omdat ze hem ondemocratisch en denigrerend over de EU en 'Europese waarden' vinden spreken. Voor zover ik kan lezen wil de man alleen maar een ándere EU dan Verhofstadt en loopt het CDA een beetje te mekkeren. Maar goed, de man zal geheid ook fouten maken en andere beslissingen maken dan wij in Nederland gewend zijn, hij klinkt in ieder geval als een frisse wind!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten