Hongarije: jaar gevangenisstraf voor hulp illegale migranten!

Geen categoriejun 20 2018, 19:00
De Hongaarse regering windt er geen doekjes om, maximaal één jaar gevangenisstraf voor het helpen van illegale migranten! Órban's wet werd zojuist goedgekeurd. Aldus de NOS.
Dit zat er al aan te komen gezien het feit dat Viktor Órban's partij een meerderheid heeft, maar de maatregelen worden nu zo langzamerhand door het parlement gesluisd. Informatie geven over de asielprocedure, voedsel en kleding etc. aanbieden is vanaf nu allemaal niet meer toegestaan. Dit valt allemaal onder 'het mogelijk maken van illegale migratie' en dus wordt er hard opgetreden tegen zulke hulpverleners.
De wet heet 'Stop Soros' vanwege de hetze tegen de Amerikaans-Hongaarse miljardair die ervan wordt beschuldigd Europa te willen overvloeden met migranten. Door verschillende ngo's zou hij invloed op migratiebeleid uitoefenen en Órban probeert dit tegen te gaan. Bepaalde aspecten van de wet, zoals het heffen van belastingen over buitenlandse donaties aan dergelijke ngo's, zijn geschrapt.
Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben natuurlijk kritiek geuit op de wet maar daar wordt niet naar geluisterd. Human Rights Watch noemt de wet onacceptabel en beweren dat de wet juist noodzakelijk en rechtmatig gedrag bestraft. Dit is natuurlijk altijd hetzelfde riedeltje waar iedereen maar geholpen moet worden en er moord en brand wordt geschreeuwd als je een limiet stelt aan deze hulp. Als de migranten legaal zouden verblijven is er namelijk niks aan de hand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten