Hongarije: jaar gevangenisstraf voor hulp illegale migranten!

Hongarije: jaar gevangenisstraf voor hulp illegale migranten!

De Hongaarse regering windt er geen doekjes om, maximaal één jaar gevangenisstraf voor het helpen van illegale migranten! Órban's wet werd zojuist goedgekeurd. Aldus de NOS.

Dit zat er al aan te komen gezien het feit dat Viktor Órban's partij een meerderheid heeft, maar de maatregelen worden nu zo langzamerhand door het parlement gesluisd. Informatie geven over de asielprocedure, voedsel en kleding etc. aanbieden is vanaf nu allemaal niet meer toegestaan. Dit valt allemaal onder 'het mogelijk maken van illegale migratie' en dus wordt er hard opgetreden tegen zulke hulpverleners.

De wet heet 'Stop Soros' vanwege de hetze tegen de Amerikaans-Hongaarse miljardair die ervan wordt beschuldigd Europa te willen overvloeden met migranten. Door verschillende ngo's zou hij invloed op migratiebeleid uitoefenen en Órban probeert dit tegen te gaan. Bepaalde aspecten van de wet, zoals het heffen van belastingen over buitenlandse donaties aan dergelijke ngo's, zijn geschrapt.

Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben natuurlijk kritiek geuit op de wet maar daar wordt niet naar geluisterd. Human Rights Watch noemt de wet onacceptabel en beweren dat de wet juist noodzakelijk en rechtmatig gedrag bestraft. Dit is natuurlijk altijd hetzelfde riedeltje waar iedereen maar geholpen moet worden en er moord en brand wordt geschreeuwd als je een limiet stelt aan deze hulp. Als de migranten legaal zouden verblijven is er namelijk niks aan de hand.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties