Hongarije zou Songfestival 'te gay' vinden en kapt ermee

Geen categorienov 28 2019, 11:00
Hongarije heeft weer eens wat stof doen laten opwaaien. Het land van premier Viktor Orbán heeft besloten om niet meer deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival, dat in 2020 in Rotterdam wordt gehouden. Volgens The Guardian zou Hongarije dit hele festijn 'te gay' vinden.
Tenminste, als we de Hongaarse bronnen moeten geloven die dat kenbaar hebben gemaakt aan de Britse krant. Er is namelijk geen officieel statement naar buiten gebracht over de reden voor de afwezigheid. Natuurlijk sta je er als land niet goed op als dit soort nieuws gepubliceerd wordt. Een woordvoerder van de regering was er dan ook als de kippen bij om even mede te delen dat deze verhalen 'onzin' zijn.
Het moge echter duidelijk zijn dat Viktor Orbán, zijn partij en een Hongaarse commentator niet erg positief aankijken tegen homoseksualiteit en het Eurovisie Songfestival.

"De regering Orbán profileert zich als een sterk verdediger van het traditionele gezin. Een parlementariër van zijn partij noemde het adopteren van kinderen door twee mensen van hetzelfde geslacht ‘pedofilie’ en in een programma van de regering op televisie werd het Songfestival een ‘homoseksuele vloot’ genoemd."

Programmamaker Marien van der Kooij is er in ieder geval niet rouwig om dat de Hongaren hebben besloten om dit feestfestijn links te laten liggen. Sterker nog: Nederland zou hier juist enorm blij mee moeten zijn:

"Het Songfestival wordt alleen maar mooier en nu komt het hierheen. Als ze dit soort uitspraken doen, dan moet je als organisatie blij zijn dat Hongarije er niet bij is."

Inderdaad. Een land dat anno 2019 nog zulke uitlatingen doet over homoseksualiteit, moet je gewoon links laten liggen. Laat die Hongaren maar lekker daar blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten