Hoofd Duitse politiebond: 'Criminele immigranten lachen ons uit!'

Geen categorieokt 10 2016, 12:00
Het hoofd van de Duitse politiebond zegt dat criminele immigranten van Noord-Afrika het Duitse rechtssysteem uitlachen omdat ze elke keer weer op vrije voeten worden gesteld nadat ze misdrijven begaan.
Rainer Wendt maakt zich ernstig zorgen over de toename van het aantal criminele immigranten uit, met name, Noord-Afrika. Volgens het hoofd van de politiebond kan dit soort criminaliteit, en de criminelen die er verantwoordelijk voor zijn, niet bestreden worden zolang het strafrecht niet wordt aangepast. Kronen Zeitung citeert Wendt:

"Ze verachten ons land en lachen ons rechtssysteem uit."

Hij voegt daar aan toe dat er alleen écht iets aan dit probleem kan worden gedaan als criminele immigranten uitgezet worden; zo niet meteen bij de eerste keer dat ze veroordeeld worden, dan in ieder geval wel als ze nog een keer de fout ingaan.
Ook zegt Wendt dat de politie "alles doet wat we kunnen doen," en dat agenten dagelijks hun leven riskeren als ze de confrontatie aangaan met dit soort criminele immigranten die, aldus Wendt, de reputatie hebben bijzonder agressief te zijn. Zo zouden ze agenten regelmatig aanvallen als die ergens iets van zeggen.
In het gesprek met Kronen Zeitung citeert Wendt ook een recent onderzoeksrapport dat bekendstaat als "het Casablanca Rapport." Uit dat rapport blijkt dat er in de Duitse stad Düsseldorf alleen al 2.244 criminele Noord-Afrikaanse immigranten wonen. Volgens hem zijn de cijfers uit andere grote Duitse steden daarmee te vergelijken. Je hebt het dus over duizenden en waarschijnlijk zelfs vele tienduizenden personen.
Het is goed dat Wendt deze problematiek weer aankaart -- hij heeft dat in het verleden al vaker gedaan -- maar triest genoeg is de kans dat Angela Merkel er iets mee doet nagenoeg nihil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten