Hoofdredacteur Gaykrant in elkaar geslagen "door lichtgetinte gasten" - Waarschuwde vorig jaar nog voor toenemende homofobie

Geen categoriemei 24 2019, 17:00
Zojuist maakte de hoofdredacteur van de Gaykrant, Hans Prummel, bekend dat hij in elkaar is geslagen 'door twee getinte gasten'. Hij waarschuwde vorig jaar al dat de situatie van homo's twintig jaar geleden beter was dan nu. Hij werd toen uitgejouwd en beschuldigd van 'extreemrechtse haatpropaganda'.
Oh wat was hij toch extreemrechts en bevooroordeeld toen hij gewoon het toenemende gevaar aanstipte en niet bang was om de oorzaak aan te wijzen. Schande sprak men er van, al kon hij natuurlijk niet té hard worden aangepakt vanwege zijn eigen geaardheid en inzet voor de homogemeenschap. De twee meest typerende reacties op zijn NPO Radio 1 interview staan nog steeds bovenaan:
Knipsel2
'Walgelijke stemmingmakerij', nou was Prummel zelf ook niet zo blij met hoe het citaat zonder context op Twitter verscheen. Maar toch bleek het, tenzij hij nu op Facebook liegt, wel de lading te dekken en lijkt hij toch een punt te hebben gehad:
Knipsel
Wordt het nu wéér wegkijken? Had Prummel gewoon stilletjes aangifte moeten doen, in plaats van dit zomaar openbaar op Facebook te zetten? 'Waarom noem je nou de huidskleur van deze homofoben erbij, Hans?' Je voelt dergelijke reacties al aankomen, net als toen vlak na zijn interview:
Knipsel3
Gelukkig lijkt hij er goed vanaf te zijn gekomen. Nu mag hij zich waarschijnlijk de komende dagen gaan lopen verantwoorden over waarom hij de jongens had uitgelokt of roept er iemand dat hij wellicht was begonnen. Alles om de oogkleppen maar op te kunnen houden en niet te hoeven geloven aan het feit dat Prummel het gewoon bij het rechte eind had.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten