Hoppa: 'afrekeningskoning' en Holleeder-vriendje Dino Soerel verdwijnt levenslang achter de tralies

Geen categoriejun 29 2017, 16:00
Vandaag is een mooie dag voor Nederland.
Justitie heeft vandaag in Nederland misschien wel haar omvangrijkste succes in jaren geboekt in het grootste proces dat ons land ooit gezien heeft. Het gaat hier om het zogenaamde 'Passage-proces', waarin liquidaties in de Amsterdamse onderwereld centraal stonden.
Bij het horen van de woorden "liquidaties" en "Amsterdam" schiet natuurlijk de naam van één megacrimineel meteen te binnen: Willem Holleeder. Helaas: hij is nog steeds niet definitief veroordeeld voor het vele bloed dat hij aan zijn handen heeft. Dat heeft echter een acceptabele reden: deze moordende maniak heeft zo'n grote rol gespeeld in alles wat het licht niet kon verdragen in de hoofdstad en daarbuiten dat hij zijn hele eigen zaak heeft.
Die twijfelachtige eer was er donderdag echter niet voor meerdere vriendjes van Holleeder: zij werden samen beoordeeld door vrouwe justitia. Haar oordeel was duidelijk: vier van deze topcriminelen hebben zoveel op hun kerfstok dat het volstrekt onverantwoord zou zijn als zij ooit nog eens op vrije voeten zouden komen. Jawel: de Nederlandse justitie heeft zowaar eens het lef gehad om dit viertal allemaal tot levenslang te veroordelen. Bam!
Het topstuk van deze veroordeling is zonder meer Dino Soerel: zijn advocaat had er vóór de zaak nog alle vertrouwen in dat zijn cliënt zou worden vrijgesproken, maar dat bleek dus dik tegenvallen. Dat is ook niet zo gek: het bewijs, waaronder verklaringen van kroongetuigen, spreekt boekdelen: deze onmens doet vrijwel niet onder voor Holleeder wat betreft zijn wreedheid en is het brein achter vele afrekeningen in het criminele circuit. Een echte zware jongen dus die allesbehalve gemist zal worden in de maatschappij.
Ik zou dus zeggen: snel opsluiten die lui, hang het stevigste slot dat je vinden kunt aan die deur en gooi de sleutel maar weg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten