ISIS stort in: Irak herovert moskee waar terroristenbobo Al-Baghdadi zijn fopkalifaat uitriep

ISIS stort in: Irak herovert moskee waar terroristenbobo Al-Baghdadi zijn fopkalifaat uitriep

Geweldig nieuws uit Mosul: de voor ISIS meest symbolische plek is dan toch eindelijk bevrijd van de massamoordenaars - al is er weinig meer van over.

Al maanden woedt ze, de grootste, meest omvangrijke slag van de afgelopen tijd: de herovering van Mosul op de extreem-islamistische gekken van ISIS, die ergens ooit hebben bedacht dat de arme inwoners van die stad maar deel uit moesten gaan maken van misschien wel het grootste schrikbewind ooit: dat van de moordmaniakken van de zogenaamde 'Islamitische Staat'.

Nou, als die staat ooit al bestaan heeft - en dat is dus niet het geval, omdat er geen enkele legitieme reden is die zo'n bestaan goedpraat - dan is het nu toch echt einde oefening voor de jihadisten. Het nepkalifaat van Abu Bakr al-Baghdadi verliest natuurlijk al langere tijd terrein, maar in veel gevallen ging het dan om relatief waardeloze stukken woestijn. De laatste maanden worden echter veel plekken belegerd die een sterk symbolische waarde hebben voor ISIS. Raqqa, de zelfverklaarde hoofdstad van de plofbaarden is omsingeld, maar ook in Mosul wordt al tijden gestreden. Mosul is als tweede stad van Irak natuurlijk gewoon een strategische belangrijke plek om terug te krijgen voor de Irakezen, maar is ook van grote symbolische waarde voor de terroristen: hier staat namelijk de an-Nuri-moskee, de plek waar terroristenbaas al-Baghdadi in 2014 zijn kalifaatje uitriep. Destijds zag het er zonnig uit voor hem, maar op dit moment is niet eens duidelijk of hij nog leeft: Rusland beweert in ieder geval dat ze hem 'zo goed als zeker' naar het hiernamaals gebombardeerd hebben, maar met Rusland weet je het maar nooit.

Veel is er overigens niet meer over van het gebedshuis: de extremisten voelden vorige week al aan dat ze niet alleen hun oprichter, maar ook de geboorteplek van hun miskraamstaat zouden gaan verliezen, en besloten de moskee dan maar op te blazen. Dag kalifaat, dag historische moskee was het dus.

Vergis je niet: dit zijn juist de plekken die je moet hebben. ISIS draait op symboliek, en als je die extremisten ooit wilt stoppen zul je dus ook hun symbolen moeten afnemen. Vertienvoudig die inspanningen dus nog maar even, zodat de wereld zo snel mogelijk van deze demonen bevrijd zal zijn!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties