Hoppa! Drie ISIS-Marokkanen tot doodstraf veroordeeld in Rabat wegens onthoofding

Geen categoriejul 19 2019, 15:00
De Marokkaanse rechtbank in Rabat heeft donderdag drie Marokkanen tot de doodstraf veroordeeld. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor de gruwelijke moord op twee Scandinavische vrouwen in december, vorig jaar. Een vierde man heeft levenslang gekregen. Dat meldt De Volkskrant.
De man die levenslang opgelegd heeft gekregen was samen met andere daders op video te zien, waarin zij hun steun betuigden aan ISIS tijdens de overval. Een Noorse en een Deense meid zijn in december in het Atlasgebergte in hun tent overvallen door dit gajes. Daarbij zijn hun kelen doorgesneden en (de Volkskrant vermeldt dit niet) zijn zij uiteindelijk zelfs onthoofd!
In totaal stonden er 24 verdachten voor de rechter die betrokken zouden zijn bij deze terreurdaad. Deze actie was bedoeld als een soort sollicitatie voor ISIS, waar deze figuren zich bij aan wilden sluiten maar dit om één of andere reden niet voor elkaar kregen. Kennelijk worden Marokkanen zelfs bij sollicitaties voor terreurorganisaties gediscrimineerd.
De familie van één van de slachtoffers eiste 9,3 miljoen euro schadevergoeding. De Marokkaanse staat zou volgens hen namelijk onvoldoende maatregelen hebben genomen om de slachtoffers, die in toeristisch gebied verkeerden, te beschermen. Dit werd door de rechtbank echter tegengehouden, die de staat onschuldig verklaarde.
Opvallend is dat een aantal van de daders in dat gebied werkzaam was als imam op een verboden koranschool. Hoe de staat dan onschuldig is, terwijl een verboden school kennelijk nog wel jaren open kon blijven (in een toeristisch gebied dus), is mij een raadsel. Het klinkt op z'n minst als ernstige nalatigheid.
Afijn, dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Helaas legt Marokko de doodstraf nog wel op maar voert deze sinds 1993 niet meer uit. Het lijkt er dus op dat alle vier de mannen levenslang krijgen. Gelukkig zijn de gevangenissen in Marokko niet al te best.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten