Hoppa! EU uitbreiding voorlopig in de ijskast! Voorlopig hoeven we nog niet te betalen voor Albanië of Noord-Macedonië

Geen categorieokt 15 2019, 21:00
Voorlopig kunnen Albanië en Noord-Macedonië nog niet de overwinningsvlag hijsen. EU-ministers slaagden er namelijk niet in om tot overeenstemming te komen om de status van beide landen te laten promoveren. Zo gaat het heikele dossier voorlopig weer terug in de ijskast. De balkanlanden zullen nog ff de corruptie en rot uit hun bestuur moeten halen voordat ze überhaupt kans maken om toe te treden!
De verschillende EU ministers wisten geen knoop door te hakken en schuiven dit moeilijke dossier nu door naar de EU leiders. Zij zullen aan het eind van de week een beslissing maken - als ook zij eruit zullen komen. De meeste landen zijn - helaas- voor uitbreiding. Landen als Frankrijk, Denemarken en zelfs ons eurofiel landje zijn erop tegen.
Nederland en Denemarken zijn vooral tegen de komst van Albanië, Frankrijk is tegen intreding van beide landen. De reden dat Nederland tegen de toetreding is van Albanië is simpel: ze voldoen gewoon niet aan de eisen. Niemand zit te wachten op nog een land dat zijn zaakjes totaal niet in orde heeft. Daar hebben we al zuid-Europa voor....
Een compromis om wel Noord-Macedonië toe te laten werd ook afgewezen. Voor nu lijkt Frankrijk - wie had dat gedacht? - voet bij stuk te houden.
We zullen zien wat de beslissing van de EU leiders zal zijn aan het eind van de week. Voorlopig kunnen de plannen weer in ijskast!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten