Filmpje! Thierry Baudet (FVD) in Amerika: 'de Europese Unie voert een agenda van ontwrichting uit'

Geen categorieokt 15 2019, 20:30
De politiek leider van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, was onlangs in de Verenigde Staten om bij de American Freedom Alliance een toespraak te houden over 'de koers van de Westerse beschaving'. In zijn toespraak hekelt Baudet de massale immigratie, het verval in de architectuur en de toegenomen kosten van levensonderhoud. Volgens Baudet "wordt een agenda van ontwrichting uitgevoerd, tegen de natiestaat".
Baudet gaat in de bovenstaande video in op de invloed van 'supranationale organisaties', die volgens Baudet "een obsessie hebben met mensenrechten" en zich teveel bemoeien met de politieke koers van soevereine landen. Ook gaat de FVD'er in op de interactie tussen de Amerikaanse president Donald Trump en Greta Thunberg, waarbij Baudet al vrij snel de lachers op zijn hand kreeg door te grappen dat 'niemand Greta Thunberg mag bekritiseren "want ze is een kind", maar wel verplicht moet luisteren'.
Volgens Baudet is het een doodzonde 'dat de Nederlandse taal verdwijnt bij de universiteiten' en schetst hij een dystopisch beeld van de toekomst, waarbij hij John Lennon citeert om zijn punt kracht bij te zetten "imagine there are no countries". Dat zou volgens de FVD'er uitlopen op een drama en is de intellectuele beweging van het hippietijdperk doorgedrongen 'in alle vezels van de samenleving'.
Ook bejubelt Baudet ironisch genoeg de Italiaanse filosoof Gramsci, die hij een "geniale revolutionair, beter dan Lenin" noemt. Volgens de politiek leider van FVD moet zijn partij leren van Gramsci en de 'diepere onderstroom van de samenleving' vormgeven. Volgens Baudet is dit nodig omdat "FVD niet alleen een politieke beweging, maar ook een culturele is".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten