Horecabaas pakt lockdownkabinet hard aan: 'We zijn niet geholpen met het openen van terrassen!'

Horecabaas pakt lockdownkabinet hard aan: 'We zijn niet geholpen met het openen van terrassen!'

2022 wordt net zo'n zwaar jaar als 2021 voor de horeca. Bron: Shutterstock: Door robert coolen

Tijdens de persconferentie maakte premier Rutte bekend dat de horeca haar terrassen weer mag openen rond Pasen, mits de coronacijfers dit toelaten. Koninklijke Horeca Nederland-directeur Dirk Beljaarts vindt dit een stap in de goede richting, maar het is wat hem betreft bij lange na niet genoeg. Er ontbreekt nog altijd perspectief, en het kabinet houdt geen rekening met horecabedrijven zonder terrassen.

Opnieuw is er kritiek te horen op het kabinet, dat met de aankondiging de terrassen ‒ misschien! ‒ met Pasen weer te openen opnieuw versoepelingen op de lange baan schuift. KHN-directeur Beljaarts mist daarom, niet voor het eerst, maatwerk vanuit de overheid. Tegenover NU.nl zegt de horecabaas dat het kabinet geen enkele rekening houdt met horecabedrijven zonder terrassen en op bedrijven die wel open mogen maar minder omzet draaien. Het openen van de terrassen lost niet de problemen voor die sector op.

Beljaarts zegt erover: "We moeten ervoor waken dat het kabinet denkt dat de horeca met het openen van de terrassen is geholpen."

De horecasector had natuurlijk gisteren op beter nieuws gehoopt. Het enige waar een deel van de sector zich nu aan kan vastklampen is het perspectief dat zij weer gedeeltelijk open kunnen rond Pasen, maar daar heb je de rest van deze maand helemaal niets aan. Toch zal het financieel gezien een zware tijd blijven voor de sector. Eerder zei KHN-voorzitter Robèr Willemsen al dat de rekening van de lockdown bij de horeca wordt neergelegd, terwijl zij juist de dupe zijn van dit beleid.

Voorlopig blijven het nog onzekere tijden voor de cafés en restaurants. Gaan ze deze lente überhaupt nog open? Niemand die het weet. Het kabinet grossiert al een jaar in inconsistente keuzes, dus het zou maar goed kunnen dat het kabinet gewoon opnieuw een andere koers inslaat zo vlak voor Pasen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties