Horrorclown met mes opgepakt in Oldenzaal: blijkt 14-jarig meisje te zijn met idioot gevoel voor humor

Horrorclown met mes opgepakt in Oldenzaal: blijkt 14-jarig meisje te zijn met idioot gevoel voor humor

Eigenlijk is het wel prima dat ze gisteren werd opgepakt. Dit zal haar immers nog heel lang bij blijven.

Het zal je dochter maar zijn:

Een veertienjarig meisje is zondag in Oldenzaal opgepakt omdat ze zich als horrorclown had verkleed en een nepmes bij zich droeg. Omstanders dachten dat het mes echt was en hadden de politie gebeld.

Als dat mijn lieve dochter was had ik haar de rest van het leven opgesloten in haar slaapkamer. Er is werkelijk helemaal niets grappigs aan het laten schrikken van mensen die je niet eens kent. Die mensen kunnen wel een trauma hebben opgelopen, zeker omdat het bekend is dat er ook horrorclowns die wél echt anderen aanvallen.

Onschuldige voorbijgangers weten dus nooit of ze te maken hebben met een domme grappenmaker of met een wannabe moordenaar.

Na haar te hebben opgepakt heeft de politie het meisje meteen uitgeleverd aan Halt. Dat is een instantie die meteen ingrijpt bij jongeren die problematisch gedrag vertonen. Het idee achter de strategie van Halt is dat je kunt voorkomen dat ze verder criminaliseren door er vroeg bovenop te zitten. Daarbij kunnen jongeren via Halt voorkomen dat ze een strafblad krijgen, wat in dit geval wellicht toch een tikje te ver zou gaan.

Overigens mag dit meisje ook nog eens in haar handjes knijpen dat ze niet iemand tegenkwam die mijn opvatting over horrorclowns deelt: eerst neerslaan, vervolgens vastbinden, en daarna pas uitzoeken wat de bedoeling precies was.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties