House of Seafood in Singapore zwicht voor kritiek en haalt onsmakelijke attractie weg uit restaurant

Geen categorieokt 24 2019, 12:00
In de trant van koken en lekker eten, waar ik een enorme liefhebber van ben, is er een nieuw dieptepunt bereikt. Zo is er een restaurant gezwicht voor de kritiek van een aantal deugmensen op social media. Het restaurant House of Seafood in Singapore had namelijk wel een heel aparte 'attractie' in hun toko staan. Namelijk een grijpmachine waarin levende krabben zaten.
Als de gasten van het restaurant erin slaagden om een krab te vangen, kon deze gratis worden gekookt in het restaurant. Deze 'winnaars' konden er ook voor kiezen om de krab mee naar huis te nemen.
Natuurlijk is het een zeer onsmakelijke promotiestunt. Iedere topkok zal ook beamen dat je altijd respect moet hebben voor mooie producten en deze ook zo zou moeten behandelen. Het is gewoon onnodig entertainment.
En die mening waren verschillende mensen, en een dierenwelzijnsorganisatie, vermoedelijk ook toegedaan, zo weet de Telegraaf te melden.

„Krabben zijn levende wezens, geen speelgoed”, liet een dierenwelzijnsorganisatie weten. „Het brengt onnodig schade toe aan de dieren en het moedigt mensen aan om krabben te zien als niets meer dan objecten om mee te spelen.”

Uiteraard was een woordvoerder van het restaurant er als de kippen bij om te laten weten compleet verrast te zijn door alle negatieve kritieken. Het restaurant heeft deze onsmakelijke attractie inmiddels weggehaald.

"Mensen denken dat we de krabben martelden, maar dat is nooit onze bedoeling geweest. De grijper was gewikkeld in plastic en de binnenkant van de machine was extra zacht. Zo konden de krabben nooit pijn hebben als ze uit de grijper vielen."

Het is echter wel het zoveelste voorbeeld dat mensen direct hun oren laten hangen naar het eerste de beste zuchtje kritiek. Hier in Nederland zie je dat bijvoorbeeld tijdens de discussie rondom Zwarte Piet. Een kleine boze menigte is het ergens niet mee eens en prompt zijn er een aantal steden die, met de staart tussen de benen, de beroepsgekwetsten hun zin geven. Is het niet gewoon een idee om eens wat steviger in onze schoenen te gaan staan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten