HP/De Tijd vindt thuiswerken niets

Geen categorieaug 08 2014, 18:00
Maar om verkeerde redenen.
Tsja. Als je zo'n stuk schrijft over de voordelen van thuiswerken die geen voordelen blijken te zijn kun je beter maar gewoon de hele dag op kantoor zitten, inderdaad. Dan heb je er namelijk niets van begrepen:

Minder file op de wegen.

Misschien niet in werkelijkheid, maar voor ervaring van de thuiswerker wél. Bij punt twee schrijft de auteur:

"of bij het café om de hoek."

Nee, nee, het café vindt het vast heel erg dat je daar komt werken en drinken en eten consumeert.
Bij punt drie:

Maar ja, aan het einde van de dag moet er natuurlijk wel wat werk verzet zijn. En, hoe irritant misschien ook, dan werken de prikkende ogen van een baas in je rug toch net wat stimulerender.

Als je niet kunt werken zonder de bemoeienissen van een baas ben je niets meer dan een klein kind in een grotemensenlichaam.
Bij punt vier:

Maar dus ook niemand bij de koffieautomaat om lekker tegenaan te zeuren over die nieuwe klant, niemand om mee te roddelen over de andere collega’s, niemand om in de pauze mee een boterham te eten en niemand om advies aan te vragen.

Mevrouw beweert dus dat er niemand in de buurt is als je thuis bent - geen vrienden, geen familieleden, geen kennissen, geen buren, niets - maar lijkt ook te zijn vergeten dat ze het kort hiervoor nog had over werken in een café. Het zal aan mij liggen, maar de meeste cafés die ik bezoek zitten behoorlijk vol.
Kortom: leuk geprobeerd, maar al met al een zwak verhaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten