HP De Tijd wil dat we naar Marianne Thieme luisteren: "Een parlementair debat waarvan de uitkomst al vaststaat... maakt een parodie van de democratie"

HP De Tijd wil dat we naar Marianne Thieme luisteren: "Een parlementair debat waarvan de uitkomst al vaststaat... maakt een parodie van de democratie"

En is "een belediging van de kiezer."

Kijk, dit is nog eens mooi. Meredith Greer schrijft in een artikel voor HP De Tijd (ja, echt waar) dat Thierry Baudet wel degelijk een punt heeft "als hij zegt dat een heleboel mensen afgehaakt zijn bij het volgen van politieke debatten... omdat de uitslag van te voren al bekend is." Met andere woorden, "dat we op dit moment alleen nog maar toekijken hoe een oppositie vleugellam is vanwege dichtgetimmerde coalitieakkoorden." Natuurlijk voegt mevrouw de linkse commentator daar voor de goede orde aan toe:

"Ik troost mezelf maar met de gedachte dat zelfs een kapotte klok twee keer op een dag gelijk heeft..."

Maar het punt staat natuurlijk wel degelijk: hoewel alle leden van het partijkartel hem uitlachten had Thierry Baudet gelijk toen hij tijdens het debat zei dat het een schertsvertoning was die zijn tijd eigenlijk niet waard was.

Om dat punt te benadrukken citeert Greer een ander lid van de Tweede Kamer, iemand die wél goed ligt bij politiekcorrect, elitair links: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

Als we het niet van Thierry willen horen, laten we dan naar Marianne Thieme luisteren. Zij deed twee weken geleden namelijk een vergelijkbare uitspraak: “Een parlementair debat, waarvan de uitkomst al vaststaat uit lijfsbehoud van de coalitie, maakt een parodie van de democratie en belediging van de kiezer.” En om onze neuzen er nog maar een lekker in te wrijven, is in de opname van haar bijdrage te zien hoe zowel Dijkhoff en Pechtold letterlijk grappen zitten te maken tijdens haar spreektijd.

Hier de video:

Natuurlijk hebben Thieme en Baudet allebei honderd procent gelijk. De manier waarop er tegenwoordig 'gedebatteerd' wordt in de Kamer is volstrekt onzinnig. Het is één grote theatervoorstelling. Niets wat gezegd wordt maakt uiteindelijk ook maar iets van een verschil. De uitkomst staat van te voren vast.

Het is nogal wiedes dat zowel Thieme als Baudet daar lak aan hebben en er daarom zo nu en dan voor kiezen om zich bezig te houden met ander werk. In het geval van Baudet betekent dit dat hij al zijn energie steekt in het groeien van Forum voor Democratie. Gelijk heeft 'ie. Alleen als FVD zo groot is dat de andere partijen niet om die partij heen kunnen kan er mogelijk iets veranderen... en dat betekent dat FVD in principe moet proberen om de grootste te worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties