Huawei met wortel en al verwijderd van het Britse 5G-netwerk

Huawei met wortel en al verwijderd van het Britse 5G-netwerk

Huawei-logo en 5G. Stockfoto via Shutterstock.com, door DANIEL CONSTANTE

Amerikaanse sancties op het Chinese telecombedrijf worden aangegrepen als reden voor het omkeren van deze eerdere beslissing. Huawei zou door de sancties niet meer betrouwbaar alles kunnen leveren wat nodig is om hun diensten aan te kunnen bieden in het Verenigd Koninkrijk, dus stopt men de samenwerking.

Het klinkt echter als een smoes om met opgeheven hoofd terug te kunnen komen op de eerdere deal van de Britten om Huawei het 5G-netwerk uit te laten rollen. Daar was toen al bezwaar tegen, omdat Huawei ervan wordt verdacht het spioneren van de Chinezen te faciliteren, zo niet direct zelf betrokken te zijn bij dergelijke praktijken.

Huawei zit al ruim 20 jaar in de Britse telecommarkt en genereert 24 procent van haar totale verkoopcijfers via de Europese markt. Huawei wordt door de Amerikanen afgeknepen en de Britten geven de genadeklap, althans wat betreft het 5G-netwerk. Of ze ook van het 4G-netwerk zullen worden verwijderd, is nog onduidelijk. De Chinezen zullen het er echter vast niet bij laten zitten en op één of andere manier terug gaan slaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties