Besmettingen in Nederland stijgt fors naar 534: een kwart meer dan week ervoor! Meeste mensen raken thuis besmet

Besmettingen in Nederland stijgt fors naar 534: een kwart meer dan week ervoor! Meeste mensen raken thuis besmet

Geen categoriejul 14, 16:00
Vooralsnog lijken de cijfers nog niet zoveel te zeggen, althans, dat zegt viroloog Ab Osterhaus. Ook zou het intensievere testen meespelen, wat eigenlijk hetzelfde argument is dat Trump eerder ook gebruikte. Deze stijging van bijna 25 procent zou nog binnen de 'foutmarge' vallen. Pas als dit een patroon wordt van enkele weken, dán is er volgens de viroloog wel degelijk een probleem.
Ik vind het nogal een stijging, vooral omdat het over redelijk wat mensen gaat. Honderd nieuwe besmettingen, voornamelijk uit Zuid-Holland, en die ook grotendeels binnenshuis plaatsvindt, terwijl er nog steeds voorzichtigheid wordt geboden. Volgens mij is dit een teken dat het snel weer misgaat, want ook verpleeghuizen zijn weer getroffen en het dodental neemt ook weer iets toe.
Opvallend is ook dat het merendeel van de nieuwe besmettingen dus binnen- en niet buitenshuis plaatsvindt. Dat kan nog steeds vanwege een gebrek aan afstand zijn ontstaan, maar aangezien het op de werkvloer ook steeds meer voor lijkt te komen, zou het toch wel eens met de kleinere virusdeeltjes, de aerosolen, te maken kunnen hebben. Al is natuurlijk ook maar net de vraag hoe zeker men is van het idee dat die besmetting perse thuis moet zijn ontstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten