Huizenprijzen dalen gestaag door

Geen categoriedec 20 2013, 21:00
Joh!
Het kabinet probeert u er keer op keer van te overtuigen dat het einde van de crisis in zicht is en dat het vanaf nu echt beter, maar dat is feitelijk onjuist. Case in point: luister naar wat ze over de woningmarkt zeggen, en hoe die markt er wérkelijk voor staat.

Hoewel er eerder deze week goed nieuws was over stijgende huizenverkopen en Stef Blok al maanden een roze bril op heeft, doen de prijzen alweer niet mee. Vergeleken met een jaar geleden zijn de prijzen in november met 4,7% gedaald. Vergeleken met oktober dit jaar doet november -0,4%. 

Volgens de intelligente dames en heren in Den Haag zou de markt moeten aantrekken, dit doordat er meer huizen daadwerkelijk worden verkocht. Vooralsnog lijkt daar echter geen sprake van te zijn:

De algemene verwachting is dat door het aantrekken van de verkopen de prijzen zullen stabiliseren. De vraag is of dat nu het geval is. De prijsindex (2010=100) ging van januari dit jaar van 86,1 naar 84,9 in november.

Dat is weliswaar een minder sterke daling dan een jaar geleden toen de prijsindex van 95,3 naar 89,2 daalde, maar is toch nog echt een daling. Een een flinke ook (van -1,2).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten