Huwelijkse trouw, best belangrijk

Geen categoriejan 04 2014, 10:15
Wie denkt dat het huwelijk en de huwelijkse trouw uit de gratie is geraakt, leeft in zijn eigen fantasiewereldje.
Het begon allemaal in de Volkskrant, toen Paul Hekkens een stuk schreef over de ontrouw van structurele aard van de getrouwde burgemeester Onno Hoes. Geen goed voorbeeld voor het homohuwelijk. De progressieve goegemeente werd boos en begon meteen te schelden en te tieren (homofobie, intolerantie, discriminatie!), want hoe durf je er een andere mening op na te houden? Waar is de echte tolerantie gebleven?
Hekkens reageerde op die kritiek in een buitengewoon goed stuk in dezelfde krant. Hij schreef in dat stuk dat huwelijkse trouw onlosmakelijk is verbonden met het huwelijk. Anders kun je net zo goed niet gaan trouwen. Dan ben je beter af als je een gewone relatie hebt, desnoods met een samenlevingscontract. Dat geldt voor homo's, maar ook voor hetero's.
BN'ers en politici die dagelijks in de schijnwerpers staan moeten daar stil bij staan. Als zij vreemdgaan tijdens het huwelijk en het huwelijk dus niet serieus nemen, zou dat zomaar effect kunnen hebben op de rest van Nederland. Straks gaan we nog denken dat huwelijkse ontrouw de gewoonste zaak van de wereld is, omdat de mensen op tv zich niet weten te gedragen.
Gelukkig vinden wij Nederlanders nog altijd dat huwelijkse trouw bij het huwelijk hoort. We zijn en blijven monogame wezens. Maar liefst 75 procent van de Telegraaf-lezers is het eens met de stelling van de dag, die luidt: 'Huwelijkstrouw moet in ere hersteld worden'. "Het huwelijk is een belofte. Beloftes moet je nakomen. Anders moet je niet trouwen," zegt één deelnemer. Een ander zegt: "BN'ers en politici moeten het voorbeeld geven," want door hen krijgen we nu de indruk dat ontrouw binnen het huwelijk de nieuwe norm is geworden.
Hekkens schreef dus niks vreemds in de Volkskrant. Hij weet precies wat er leeft in de samenleving en schrijft eigenlijk namens miljoenen Nederlanders die het huwelijk wél serieus nemen. Wie beweert dat het huwelijk en huwelijkse trouw uit de gratie is geraakt, leeft in feite in zijn eigen fantasiewereldje. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar ga dan niet lopen beweren dat monogamie slecht is en dat we allemaal vreemd moeten gaan omdat dat onze natuur zou zijn. Alsof we nog in berenvellen rondlopen. Kom op, zeg. Beheers jezelf een beetje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten