Hypocriet en ruggengraatloos D66 triomfeert met 'mentaal gezonde D66-halfuurtje'

Hypocriet en ruggengraatloos D66 triomfeert met 'mentaal gezonde D66-halfuurtje'

Stem D66-poster. Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com.

D66 Amsterdam begaat in korte tijd twee blunders van jewelste. Om te maskeren dat Amsterdam een waardeloos migratie- en huisvestingbeleid heeft wil de partij statushouders dumpen bij buurgemeenten. Ondertussen moeten we ook de partij op onze blote knietjes bedanken voor het extra halfuurtje bij de avondklok. Krankjorum zijn ze geworden.

Bij D66 zijn ze helemaal de weg kwijt. Ze menen namelijk dat dat ene half uurtje tal van gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Ze hebben dit 'extra' half uurtje ook al omgedoopt naar D66-halfuurtje. Alleen hadden ze niet verwacht dat deze term op sociale media zou worden uitgekotst. Niemand, maar dan ook niemand, is de partij dankbaar voor deze luttele 30 minuten.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ondertussen probeert dezelfde Amsterdamse fractie te maskeren dat Amsterdam een faalbeleid hanteert. Voor aankomende juli moet Amsterdam bijna 700 statushouders opvangen, er is hier echter geen ruimte en geld voor. Dus komt D66 met een grandioos idee: laten we de statushouders huisvesten in de buurgemeenten. Zo wordt het dus niet meer het probleem van de stad zelf.

?ref_src=twsrc%5Etfw

D66 verliest bijna wekelijks zetels in de peilingen. En dat is ook niet gek: de partij loopt de meest rare dingen te roepen. Zelfs hardcore D66-kiezers lopen op gegeven moment weg bij de partij. Een kwart van de aanhang was fel tegen een avondklok. Toch maakte de partij een 180 graden draai. Terecht dat deze kiezers dan weglopen van de partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegraam-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties