Hypocriet Oranje geeft mensenrechten Qatar dikke middelvinger en boycot WK niet: 'Brengen het dáár onder aandacht!'

Hypocriet Oranje geeft mensenrechten Qatar dikke middelvinger en boycot WK niet: 'Brengen het dáár onder aandacht!'

Voetballers van het Nederlands elftal. Bron: Shutterstock: Door kivnl

Het Nederlands elftal gaat 'gewoon' naar het WK in de slavendrijvende omkooprepubliek Qatar. De oproepen voor een eventuele boycot vinden geen gehoor bij onze nationale voetbalsterren. Net als de KNVB zien zij niks in thuisblijven, en willen ze ter plekke een 'signaal' afgeven voor mensenrechtenkwesties. Wel de mond vol hebben over racisme, maar ondertussen vrolijk een WK gaan spelen in Qatar. De hypocriete Oranje-selectie doet het gewoon.

Zondag liet de KNVB al weten weinig te zien in een eventuele boycot van het WK Voetbal van 2022. Dat gastland Qatar de mensenrechten massaal aan de laars lapt wilden ze wel erkennen, maar een boycot zou weinig uithalen volgens de voetbalbond.

Bondscoach Frank de Boer en Georginio Wijnaldum scharen zich achter dit statement, meldt het RTL Nieuws. Wat opvallend is aangezien Wijnaldum in het recente verleden nog de mond vol had over racisme en andere politieke kwesties. Maar nu het gaat over het WK in Qatar, waar inmiddels iedereen weet wat voor afschuwelijke mensonterende praktijken hebben plaatsgevonden, toont hij weinig solidariteit.

Bondscoach De Boer ziet weinig in een boycot en wil tijdens het spelen van het WK de kwestie onder aandacht brengen: "Als we daar naartoe gaan, proberen we dat onder de aandacht te brengen".

Wat natuurlijk een kul statement is. Uiteindelijk zwichten de KNVB en Oranje voor de grote commerciële belangen. Ze kijken allemaal weg van wat er daadwerkelijk gebeurt en willen ter plekke een 'statement' maken waar de plaatselijke slavenmartelende oliesjeiks hun schouders voor zullen ophalen. Het beste statement zou gewoon zijn door simpelweg niet op te komen dagen en daarmee te laten zien dat je bepaalde waarden en normen hoog in het vaandel hebt staan. Een aanvoerdersband gaan dragen met 'say no to racism' of iets soortgelijks? Geen theedoekdragende woestijnprins die zich dáár iets van zal aantrekken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties