Hypocriete Israëlhater Kuzu wordt op zijn plaats gezet door VVD'er Han ten Broeke

Hypocriete Israëlhater Kuzu wordt op zijn plaats gezet door VVD'er Han ten Broeke

De Denk-voorman werd in de hoek gezet door VVD-Kamerlid Ten Broeke.

Iedere Nederlander die zo nu en dan het nieuws volgt, weet inmiddels wel dat Denk, de partij van Erdogan-aanhangers Kuzu en Öztürk, een walgelijk clubje is. De standpunten van de partij lijken rechtstreeks te worden gedicteerd door de regering in Ankara: zo keuren Kuzu en Öztürk de arrestatie van Ebru Umar goed, en weigeren ze de Armeense genocide te erkennen. Ook wat Israël betreft zitten de Nederturkse Kamerleden op één lijn met Erdogan: elke anti-Israëlische maatregel wordt door Denk met gejuich ontvangen.

Het is dus geen verrassing dat Denk enthousiast is over de EU-maatregel om Israëlische producten uit de Golanhoogte of de Westelijke Jordaanoever speciaal te labelen. Deze gebieden kwamen onder Israëlische controle nadat de Arabische buurlanden Jordanië, Syrië en Egypte werden verslagen in de Zesdaagse oorlog in 1967. Tja, moet je maar geen oorlog beginnen, zou je zeggen. Maar voor de Brusselse bazen van de Europese Unie is de Israëlische controle over die gebieden een doorn in het oog. Daarom, dicteert Brussel, moeten producten uit de omstreden gebieden een speciaal etiket hebben.

Volgens de Europese Unie en minister Koenders gaat het om "nuttige informatie" voor consumenten. Prima, maar waarom worden producten uit het door Noord-Cyprus (bezet door Turkije), of uit Tibet (bezet door China) dan niet gelabeld? Israël is het enige land dat met zo'n maatregel te maken krijgt, terwijl er overal ter wereld honderden omstreden gebieden zijn. Hét bewijs dat het niet gaat om het informeren van consumenten, maar om het pesten van Israël. Israël wordt dus gediscrimineerd.

VVD-Kamerlid Ten Broeke vindt dat schandalig: als je producten uit de Westelijke Jordaanoever labelt omdat dat bezet gebied is, moet je óók producten uit andere bezette en omstreden gebieden etiketteren. Anders ben je gewoon bezig met discriminatie, aldus de VVD'er. Het woord "discriminatie" werkt natuurlijk als een rode lap op een stier voor Kuzu – de Denk-politicus meent een monopolie te hebben op dat onderwerp en reageerde dan ook fel.

[video width="400" height="222" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/05/13307819_164179837318805_1841379389_n.mp4"][/video]

"De VVD," meent Kuzu, "doet het minst tegen discriminatie, maar maakt het meest gebuik van het 'discriminatie argument'" in de discussie over etikettering. De wereld op zijn kop: het is immers Kuzu die ervoor pleit om Israël te discrimineren, en VVD'er Ten Broeke die zich tégen discriminatie keert. En dat legt hij Kuzu even fijntjes uit zoals te zien is in de video. Alleen Israël uitzonderen voor speciale etikettering, dát is dus discriminatie.

Gek genoeg vindt Kuzu zelf juist dat hij Ten Broeke de les heeft gelezen, want hij zette de bovenstaande video trots op zijn Facebookpagina. En dat staat garant voor 'gezellige' reacties van de Denk-achterban, waarin Joden het moeten ontgelden. Gelukkig is Ten Broeke niet te beroerd om ook deze antisemitische reacties aan de kaak te stellen. Lees mee en huiver:

Helaas is Kuzu niet de enige politicus die Israël wil discrimineren. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken steunt het discriminerende voorstel om Israëlische producten uit de Westelijke Jordaanoever een speciaal etiket op te plakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties