Hypocriete Sylvana Simons blijft Erdogan steunen en werkt keihard door voor DENK

Geen categoriejul 21 2016, 12:01
Terwijl de Turkse regering duizenden dissidenten laat opsluiten, brengt Sylvana de zomer door op het hoofdkwartier van DENK.
Sylvana Simons was tot een paar maanden geleden vooral bekend als voormalig presentatrice en fel criticus van Zwarte Piet. Totdat ze zich in april aansloot bij DENK, de Nederturkse partij van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. En sluit je je aan bij DENK, dan sluit je je aan bij de politieke belangen van de Turkse president Erdogan. Plotseling bleek Sylvana de arrestatie van Ebru Umar in Turkije geen probleem te vinden, en hoewel ze vindt dat de slavernij meer aandacht verdient in het onderwijs, weigerde ze de Armeense genocide te benoemen.
Momenteel worden in Turkije massale zuiveringen uitgevoerd in de nasleep van de mislukte coup. Hoewel de coup werd gepleegd door een aantal legerofficieren, worden er ook duizenden leraren, journalisten, juristen en academici achter de tralies gegooid. Met name aanhangers van de Gülen-beweging moeten het ontgelden. Erdogan heeft het helemaal gehad met deze moslims, die weigeren om in de pas te lopen met zijn AK-partij. Je zou zeggen dat een "vrijheidsstrijder" en "anti-discriminatie-activist" als Sylvana zoiets sterk zou veroordelen. Zomaar mensen achter de tralies gooien en een religieuze minderheid tot mikpunt maken, dat is toch waar Sylvana tegen strijdt?
Maar van Sylvana horen we geen woord. De voormalige presentatrice heeft er duidelijk geen enkel probleem mee om zich te blijven inzetten voor de lange arm van Ankara, ook nu Erdogan zich steeds autoritairder begint te gedragen. Ze werkt zelfs harder voor DENK dan ooit tevoren: zelfs gisteren was Sylvana in de hitte op het hoofdkwartier van de partij te vinden.
https://www.instagram.com/p/BIClBmpjeo1/?taken-by=sylvanasimons
Het moge duidelijk zijn: Sylvana geeft geen zier om principes of om vrijheid. Ze ruikt de macht, en ze zal niet stoppen voor ze die ook daadwerkelijk heeft. Als Sylvana kritiek levert op Erdogan, kan ze natuurlijk fluiten naar een Kamerzetel bij DENK. Dus geeft ze geen kik over de zuiveringen in Turkije, en praat ze liever over vermeend politiegeweld in Nederland. De hypocrisie ten top.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten