Hysterie over hoofddoek in shampooreclame is kortzichtig en onterecht

Hysterie over hoofddoek in shampooreclame is kortzichtig en onterecht

Houd jullie vast mensen, cosmeticabedrijf L'Oreal heeft een vrouw met een hoofddoek gebruikt in een shampooreclame. Daar valt rechts Nederland natuurlijk overheen. Elk fenomeen dat uitgelegd kan worden als 'islamisering' wordt vastgepakt en leeggezogen. Het haalt de kracht uit de 'rechtse' visie op immigratie en integratie.

Cosmeticabedrijf L'Oreal heeft bij een nieuwe campagne voor een model gekozen bij wie geen haar te zien is. In reclamespotjes staat de Britse vlogger Amena Khan centraal en zij draagt een hoofddoek. "Je geeft ook om je haar als je dat niet aan de buitenwereld laat zien", is haar boodschap.

Het probleem ligt natuurlijk wel bij het feit dat een bedrijf zich gaat mengen in een maatschappelijke en politieke discussie. Toch kan je een bedrijf niet dwingen om in te spelen op de veranderende maatschappij. Klanten zijn klanten, of ze nu kruisjes, keppeltjes, of hoofddoeken hebben. Het is natuurlijk wel erg grappig, een shampooreclame met een vrouw met een hoofddoek in de video. Dan valt natuurlijk goed te zien hoe mooi het haar is geworden.

Het kapitalisme heeft geen moraal en dat is in een multiculturele wereld een steeds groter probleem. Het faciliteert en versterkt maatschappelijke en culturele tendensen en stromingen. Het feit blijft wel dat het nog erger is om bedrijven te verbieden of te sturen in wat ze wel of niet mogen doen. Dan tast je de vrijheid aan waar onze maatschappij op gestoeld is.

Choose your battles, want het gesprek en discussie over islamisering is nodig en goed, maar met dit soort onderwerpen slaat 'rechts' wel de plank mis als het opgeblazen wordt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer