Iedereen houdt van Max Verstappen

Iedereen houdt van Max Verstappen

Geen categorienov 15, 8:00
De hele wereld is lyrisch over de prestatie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië.
Zoals wij zondag al schreven liet Max toen zien echt één van de meeste getalenteerde coureurs ooit te zijn. Zijn rijstijl deed mij denken aan Michael Schumacher, en ook aan Ayrton Senna. Die laatste wilde ik liever niet noemen omdat Senna omkwam bij een vreselijk ongeval op het circuit. Noem het bijgeloof, maar ik ben dan voorzichtig iemand met hem te vergelijken, zelfs als die vergelijking qua talent en stijl wel degelijk opgaat.

Anderen zijn minder bijgelovig dan ik:

Op de Braziliaanse televisie werd Max Verstappen al meteen de reïncarnatie van Senna genoemd, in Braziliaanse kranten werd gisteren overal de vergelijking gemaakt met de legende van weleer.

Christian Horner, Max' teambaas, vergeleek zijn prestatie ook al met die van Senna in 1984 op het circuit van Monaco. De Braziliaanse coureur rukte toen op van de dertiende plaats naar de tweede plaats. Max ging van zestiende naar derde.
De Telegraaf citeert nog veel meer bekende Formule 1 namen die Max de hemel in prijzen. Zo is er Helmut Marko, de man die Max zijn eerste Formule 1-contract bezorgde. Na de race liet hij weten dat het "ongelooflijk" was wat we gezien hadden en, jawel, ook hij maakte de vergelijking met Senna, die in zijn tijd drie keer wereldkampioen werd. Een andere commentator die onder de indruk is van Max is Martin Brundle, zelf oud-coureur. Ook hij maakt de vergelijking met zowel Senna als Schumacher:

"De groten der aarde hebben zeventig procent van hun capaciteiten nodig om de wagen te besturen, waardoor ze dertig procent over hebben om in de gaten te houden wat er om hen heen gebeurt. Max heeft de snelheid, de durf en de juiste mentaliteit. Max is precies wat de Formule 1 nodig heeft."

Zelfs Toto Wolff en Niki Laudi, allebei van Mercedes, lieten zich in geuren en kleuren uit over Max. Die laatste zei bijvoorbeeld dat hij altijd "al wist dat die jongen goed was," maar dat zijn prestatie in Brazilië echt "ongekend was." Dat is toch wel enigszins opmerkelijk omdat meneer de Mercedes-spinner Max tot voor kort om de dag bekritiseerde.
Nou ja, we zullen maar zeggen: het is goed dat hij het licht gezien heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten