Iedereen kapot: zorgpremie en eigen risico schieten omhoog door wanbeleid Rutte II

Iedereen kapot: zorgpremie en eigen risico schieten omhoog door wanbeleid Rutte II

Op Prinsjesdag krijgen we te horen dat het eigen risico én de gewone zorgpremie allebei fors stijgen.

Tijdens de verkiezingscampagne hadden veel partijen het erover dat ze het eigen risico wilden afschaffen of anders flink wilden verlagen. Een hoop Nederlanders hebben er namelijk moeite mee om de eerste 385 euro van hun zorgkosten zelf te dragen, zeker omdat ze tegelijkertijd wel gedwongen worden om een zorgverzekering te hebben van, zeg, zo'n 100 euro per maand.

Nou, slecht nieuws: de situatie wordt het komende jaar nog slechter. Bronnen rond het kabinet verwachten namelijk dat de basispremie per maand met 6 euro gaat stijgen. Oh ja, en het eigen risico gaat voor het eerst de "magische grens van 400 euro aantikken."

Kortom, de zorgkosten nemen volgend jaar voor verzekerden met minimaal 97 euro toe. Met dank aan het wanbeleid van Rutte II, dat er al jaren voor zorgt dat de kosten systematisch toenemen, zeker het eigen risico.

Dit is het ware gezicht van Rutte II: elke keer weer mooie beloftes, maar een asociaal beleid waar de gewone werkende Nederlander stelselmatig de dupe van is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties