Knettergestoord: vanaf volgend jaar geen "frisdrank met suiker" op middelbare scholen

Geen categoriesep 06 2017, 9:00
Suiker is de nieuwe vijand.
En ongelooflijk genoeg doen zelfs frisdrankfabrikanten zelf daar aan mee:

Op middelbare scholen is vanaf eind volgend jaar geen suikerhoudende frisdrank meer te koop. Frisdrankproducenten stoppen met het leveren van de ongezonde drankjes aan de scholen, zegt Raymond Gianotten, directeur van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen. Lightdranken verdwijnen niet van school.

Gianotten legt uit: "We verkopen graag onze drankjes, maar we nemen ook graag onze verantwoordelijkheid. We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod."
De reden dat ze dit doen? "Volgens het Voedingscentrum is af en toe een lightdrank beter voor het lichaamsgewicht dan suikerrijke frisdrank." Dus omdat een lightdrank af en toe beter is dan alleen maar suiker worden al die suikerhoudende frisdranken uit de roulatie gehaald.
Zucht.
Natuurlijk is het echte triest hieraan dat suikers tegenwoordig de vijand zijn, terwijl er wel degelijk voordelen zitten aan het eten (of drinken) van suiker. Zo is suiker goed voor de huid. Goh, dat zou toch niet onhandig zijn voor middelbare scholieren die over het algemeen juist enorme huidproblemen hebben he?
En, oh ja: suikers zijn ook nog eens natuurlijk en worden geproduceerd/verbouwd zonder gebruik van allemaal pesticides die wél gebruikt worden om industriële zoetstoffen te maken. Je zou dus denken dat de GroenLinks-garde dat best kan waarderen, maar blijkbaar is de bemoeizuchtige impuls zo groot dat ze de verleiding om iedereen te bemoederen gewoon niet kunnen weerstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten