IKEA ontruimd na explosie

Geen categoriemei 30 2011, 23:38
In een prullenbak.
Blijkbaar is de IKEA in het Brabantse Son vanavond ontruimd na een explosie in een prullenbak bij de ingang van het gebouw.
Daarnaast zouden er ontploffingen zijn gehoord in een IKEA in Gent.

De explosie in het Brabantse filiaal vond iets na half acht vanavond plaats. De prullenbak is verwoest, meldt een politiewoordvoerder aan persbureau Novum. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingelicht en onderzoekt nu of er meer explosieven op het terrein bevinden. Dit onderzoek zal nog enkele uren duren, het is daarom nog onduidelijk of het filiaal morgen open is.

De ontploffing vond iets over half acht plaats. Daarna werden de hulpdiensten gealarmeerd. De Ikea werd vanaf 20.30 uur ‘rustig aan’ ontruimd. Er zijn geen meldingen gemaakt van gewonden. Het is niet bekend hoeveel mensen zich bevonden in de IKEA ten tijde van de ontruiming.

Als het klopt dat er ook een ontploffing is geweest in Gent moet er bijna wel sprake zijn van een gecoördineerde actie. De vraag is dan waarom... gevolgd door: en wie? Anarchisten of iets dergelijks? Waarom zou iemand in godsnaam een prullenbak bij een IKEA opblazen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten