"Imagine" stoot "Hotel California" van de nummer 1-positie in de Top 2000

Geen categorienov 28 2015, 9:31
De Top 2000 heeft dit jaar een verrassende nieuwe nummer 1.
Nadat vorig jaar The Eagles de nummer 1-positie in de jaarlijkse hitlijst van de de populairste muziek allertijden - de Top 2000 - bereikten, moet de Amerikaanse band dit jaar de felbegeerde positie alweer afstaan. Niet aan Bohemian Rhapsody van Queen, dat in bijna elke andere editie op de nummer 1 stond, maar aan Imagine van John Lennon:

Na de aanslagen in Parijs werd al snel opgeroepen om Imagine van John Lennon op één te stemmen in de Top 2000. Die poging is geslaagd.

Imagine, vorig jaar nog 38e, maakt dankzij de ontroerende uitvoering op straat daags na de Parijse terreur een reuzensprong in de lijst, waarvoor afgelopen week gestemd kon worden. The Eagles zakken met Hotel California van één naar drie. Queens Bohemian Rhapsody blijft tweede.

Imagine werd in 1971 uitgebracht, en werd al spoedig hét internationale lied tegen oorlog, onderdrukking en ellende. Bijna 45 jaar later is het lied van de Beatle dat nog steeds, want miljoenen mensen vonden troost bij de pianoklanken van het vredesnummer vlak na de terroristische aanval in Parijs.
De nieuwe top 3 werd gisteren bekendgemaakt vlak nadat de online stembussen sloten. De rest van de lijst wordt pas over enkele weken bekendgemaakt. Dan weten we ook of het Pokémonliedje - Gotta catch 'em all - de lijst der lijsten gehaald heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten