IMF probeert Britten angst aan te praten: economie zal in elkaar storten bij Brexit!

Geen categoriejun 19 2016, 18:00
Ongelooflijk onzin weer.
De tegenstanders van een Brexit blijven gebruik maken van angstaanjagerij om de Britse kiezers op hun hand te krijgen. Dit keer is het 't IMF dat met een flauwekulverhaal komt over dat een exit de Britse economie maar liefst 5,5 procent kan kosten:

De Britse economie zal in 2019 met 5 procent zijn geslonken, mocht het land besluiten uit de Europese Unie te stappen. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat zaterdag een analyse publiceert over "de effecten van een Brexit op de op vijf na grootste economie in de wereld".

Natuurlijk is dat je reinste flauwekul, niet alleen omdat Groot-Brittannië gewoon lid kan worden van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA), zoals Noorwegen ook al heeft gedaan, maar ook omdat de Britten na een Brexit snel en gemakkelijk handelsverdragen kunnen sluiten met andere landen.
Zoals pro-Brexit minister Michael Gove ook zegt:

However, Mr Gove says that such warnings are wrong. “There are economic risks if we leave, economic risks if we remain. I don’t think there will be a recession as a result of a vote to leave.

“But at some point in the future, it may be the case that global economic factors cause problems,” he says. “An independent Britain will be better able to cope with those strains.”

Het wordt onderhand een beetje vermoeiend dat het Remain-kamp continu dit soort walgelijke paniekverhalen gebruikt om het referendum te winnen. Ze hebben eigenlijk geen echte argumenten. Omdat ze dat zelf ook weten gebruiken ze dit soort strategieën om hun zin alsnog te krijgen. Misselijkmakend natuurlijk, maar ja, zo rollen Eurofielen nou eenmaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten