Fosko

In memoriam: Legendarische 'komediedrol' Bob Fosko (1955-2020)

Geen categoriefeb 29 2020, 19:03
De legendarische komediant, muzikant en politiek-criticus Bob Fosko is overleden. Fosko was al enige tijd ernstig ziek, hij had slokdarmkanker.
De frontman van de band De Raggende Manne scoorde hits met maatschappelijk-kritische songs als 'Poep in je Hoofd' en als een van de gezichten in de gabbertijd met 'Hakkûhbar'. In `1996 scoorde Fosko met dat nummer een nummer 1 hit in Nederland.
Politiek gezien was Fosko ook zeer actief. Zeer recent nog, in december 2019, ontving Fosko de Gouden Tomaat, de hoogste onderscheiding binnen de Socialistische Partij. Fosko steunde de SP al langer, maar wist pas echt furore te maken binnen de kliek van Marijnissen met zijn muzikale steun aan de partij. Dat laatste deed hij vaker dan een keer.
Noot van de redactie: Aan alle mensen die aanstoot geven aan de titel waarin Bob Fosko gekscherend wordt samengevat als een 'komediedrol': dat is niets minder dan een satirische ode (Kenneth is fan!) aan de zanger en de schrijver van de song 'Poep in je Hoofd'. Fosko zelf zou er vast hard om hebben gelachen. Nu de rest nog. Humor in 3, 2, 1...!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten