Overstapalarm! Tweede Statenlid in Zuid-Holland op rij verruilt FVD voor Henk Otten

Overstapalarm! Tweede Statenlid in Zuid-Holland op rij verruilt FVD voor Henk Otten

Henk Otten Foto door Kenneth Steffers //DDStandaard

Het Zuid-Hollandse FVD-Statenlid Ewald Kegel heeft zijn partijlidmaatschap ontbonden en sluit zich aan bij het nieuwe politieke verbond GO! van (eveneens ex-FVD'er) Henk Otten. Na het vertrek van Statenlid Caroline Persenaire is Kegel het tweede Zuid-Hollandse Statenlid dat het Forum de rug toekeert.

Met het vertrek van Kegel uit de Statenfractie houdt Forum voor Democratie nog negen zetels over in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Onlangs liet de Zeeuwse FVD-Statendissident Robert Koevoets al doorschemeren dat het Forum voor Democratie in zijn ogen te weinig interesse toont in de provinciaalse politiek.

Het is niet de eerste keer dat een Statenlid Thierry Baudet en zijn partij de rug toekeert. Eerder stapten het Flevolandse Statenlid Cornelis van den Berg en Robert Baljeu uit Noord-Holland al over naar de nieuwe politieke beweging van mede-afsplitser Henk Otten.

Henk Otten maakte de overstap van Ewald Kegel zelf bekend via de Twitter-pagina van zijn partij. Inmiddels heeft Kegel zelf ook gereageerd op de transfer van FVD naar Otten: "Hierbij bevestig ik het bericht. Ik heb de Commissaris van de Koning inmiddels over mijn beslissing geïnformeerd en mijn FVD lidmaatschap opgezegd."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties