Inbreker gelooft z'n ogen niet als de rechter zijn naam noemt en hij ziet wie ze is

Inbreker gelooft z'n ogen niet als de rechter zijn naam noemt en hij ziet wie ze is

Deze rechter is licht geroerd, maar ook een beetje geschokt, als ze ineens ziet wie ze voor zich heeft in het verdachtenbankje.

Verdachten zien doorgaans niet meer van een rechter dan alleen de zwarte toga met een witte bef. Maar als deze van inbraak verdachte man voor de rechter verschijnt, realiseren zowel de magistraat als de crimineel dat ze een gedeeld verleden hebben. Als de rechter een zitting heeft afgerond en heeft bepaald op hoe hoog het bedrag is waarop hij op borgtocht kan vrijkomen, heeft ze ineens nog een vraag voor de criminal. "Mijnheer Booth," begint ze, "Ging u naar school op Nautilus?"

De inbreker heeft een klein tijdje nodig, maar slaakt dan uit: "Oh, mijn goedheid!" De rechter en de inbreker waren als kinderen vriendjes, en hebben heel wat uren van hun leven besteed aan samen voetballen en eindeloos veel praten, lachen en spelen. Een echte kindervriendschap:

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/a.mp4"][/video]
.

"Ik hoop dat u een lang en wettelijk leven zal leiden," besluit de zichtbaar geroerde rechter. Wij ook. En dat deze oude vrienden binnenkort elkaar opnieuw mogen ontmoeten, maar dan in een café of in een restaurant. En niet in een rechtszaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
recht hereniging inbraken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer