Incompetente Ruud Gullit solliciteert bij Oranje, wil graag samenwerken met Van Gaal

Geen categoriemaa 29 2017, 10:00
Ruud Gullit heeft als trainer helemaal niets voor elkaar gekregen. Als hij de nieuwe bondscoach wordt worden het weer bijzonder moeilijke jaren voor ons nationale elftal.
Oud-voetballer Ruud Gullit blijft zichzelf naar voren schuiven als mogelijke kandidaat voor een topfunctie bij Oranje, misschien zelfs wel als bondscoach. Eerder liet hij weten maar wat graag aan de slag te gaan in die functie. Gelukkig doet hij nu iets van een stapje terug. Hij geeft namelijk aan graag samen te willen werken met Louis van Gaal:

“Iedereen kan veel leren van Van Gaal", stelde de 66-voudig international, die in 1988 Europees kampioen werd met Oranje, bij SBS6. "Hij heeft een goede staat van dienst. Hij weet wel hoe hij de poppetjes neer moet zetten.”

De enige manier om Gullit bij Oranje te betrekken is door hem tweede of derde assistent te maken. De man is namelijk weliswaar een geweldig uithangbord voor het Nederlandse voetbal -- en is overal in de wereld bekend -- maar qua trainerscapaciteiten valt het allemaal wat tegen. Sterker nog, als manager is Gullit één grote flop gebleken. Hij is werkelijk in geen enkel opzicht beter dan Danny Blind, de man die eerder deze week ontslagen werd door de KNVB. En dat wil wat zeggen, Blind was namelijk de slechtste bondscoach die 'we' ooit gehad hebben.
Helaas ziet Gullit zichzelf nog steeds als een ideale bondscoach, hoewel hij bereid is om het samen te doen met een ander. Dat kan dus zijn met Van Gaal, maar ook Henk ten Cate vindt hij geweldig:

"Samen met Henk ten Cate? Dat zou prettig zijn. Dat zou ik ook wel heel leuk vinden."

Nogmaals, als tweede of derde assistent is dat prima te doen, maar je kunt Gullit niet officieel bondscoach maken -- nog niet, in ieder geval. Als trainer van Newcastle United, Chelsea, Oranje Onder-21, Feyenoord, LA Galaxy en Terek Grozny heeft deze man helemaal niets gepresteerd. Hij weet goed hoe hij zich moet presenteren voor de camera's en hoe je om moet gaan met bureaucraten en journalisten, maar daar is het dan wel mee gezegd. Op tactisch en strategisch niveau is Gullit een amateur pur sang; zelfs zijn teamgenoten back in the day namen hem niet serieus als hij daarover begon. En dat was toen hij bekend stond als één van de beste voetballers ter wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten