Linkse Baudet-stalker en Wilders-hater Anne Fleur Dekker mag huiliehuilie doen bij Pauw

Geen categoriemrt 29 2017, 9:00
Een radicale GroenLinks activiste bedreigt Geert Wilders, stalkt Thierry Baudet (en dreigt hem een taart in het gezicht te gooien), noemt De Telegraaf "fascistisch," en mag vervolgens een huilverhaal ophangen bij Pauw omdat ze bedreigd wordt. Of zegt te worden. Jammer genoeg voor Anne Fleur was Jeroen Pauw bijzonder kritisch. Dat was even een tegenvaller!
Het is weer zover hoor: links heeft een nieuwe heldin gevonden. Het gaat om Anne Fleur Dekker, de onderhand beruchte medewerkster van GroenLinks die in het nieuws kwam omdat ze liet weten dat ze best iets zag in het plan om Geert Wilders te stenigen (dat noemde ze later natuurlijk sarcastisch bedoeld) én omdat ze liet weten graag taart in het gezicht van Thierry Baudet te gooien. Daarbij riep ze haar Twitter-volgers zelfs op om haar even te berichtje te sturen als iemand wist wanneer Baudet ergens een publiek optreden zou hebben. Dan zou ze hem namelijk kunnen pakken.
Knetterziek natuurlijk, maar helaas mocht ze zich toch in de slachtofferrol wentelen bij Pauw. Mevrouw gaf toe dat ze een belachelijke tweet online had geslingerd over Wilders, maar voegde daar aan toe dat de bedreigingen pas echt begonnen toen ze anderhalve week geleden een idioot stuk schreef voor de linkse haatsite Joop.nl. Dat ging over Thierry Baudet. Sindsdien is er volgens haar een "hetze" aan de gang.
Bedoelt ze daarmee het soort hetze dat ze zelf begonnen is tegen Baudet? Met haar stalkersgedrag en haar droom om hem een taart in het gezicht te gooien?
Opvallend genoeg was Pauw af en toe toch behoorlijk kritisch. Zo liet hij haar weten dat haar tweet toch echt "onnozel" was. Daarbij vroeg hij zich ook af of ze het wel een goede tweet vond aangezien Wilders al tijden beschermd wordt. Het knettergekke antwoord: ja, dat vindt ze nog steeds. Er is zogenaamd een dubbele moraal, zei ze, omdat het bekogelen van moskeeën (waar haar tweet een reactie op was) en Wilders natuurlijk twee keer hetzelfde is.
Maar wacht eens even: er is nogal een verschil tussen een gebouw bekogelen of een mens. Nou zijn wij van DDS tegen alle vormen van geweld (behalve oorlog natuurlijk, helaas is dat soms nodig), maar alleen een idioot begrijpt niet dat een steen tegen een gebouw gooien niet hetzelfde effect heeft als "500 stenen" op een mens gooien. Die laatste overlijdt daar namelijk ongetwijfeld aan.
Wat betreft een taart op Baudet gooien: ze wist niet wanneer ze dat gezegd had, zei ze. "Misschien niet compleet handig," zei ze toen Pauw haar vroeg wat ze daar nu van vond, maar ze vond het gerechtvaardigd omdat ze boos was omdat ze een pagina uit Voorwaardelijke Liefde had gezien waarin Baudet verkrachting zogenaamd "goedpraat." Zoals Pauw terecht stelde is dat onzin: dat stelde Baudet niet, één van de karakters in zijn roman stelde dat. Een roman is een werk van fictie. Je zou denken dat het toch best belangrijk is om dat voor ogen te houden.
Dekker praatte daar natuurlijk gewoon overheen, en zei iets over dat Baudet toch best een harde opstelling ten opzichte van vrouwen heeft. Leuk geprobeerd, maar dat is wat anders dan verkrachting goedpraten. De man heeft ondertussen al honderd keer gezegd dat hij dat niet zo bedoelde. Alleen een extreemlinkse hater kan dan nog volhouden dat dit wél zo is.
Helaas ging Dekker maar door en door. Pauw: "Als een uitspraak van iemand jou niet zint dan is dat toch geen reden om daar op een gewelddadige manier op te willen reageren?" Daar was Anne Fleur het niet mee eens. "Ik denk niet dat taart gooien gewelddadig is," zei ze ongelooflijk genoeg. "B ik ga het niet doen, c) wat is erger, verkrachting goedpraten of een taart op iemand willen gooien?" Nou, Anne Fleur, als we het over een fictief werk hebben dan is het toch echt het laatste, aangezien jouw tweet geen fictie was.
Vervolgens confronteerde Pauw haar met een volgende tweet waarin ze haar volgers opriep om het haar te laten weten als Baudet/Forum ergens publiek zou optreden. Zoals hij terecht stelde wekt ze daarmee toch echt de indruk dat ze écht van plan was om Baudet te taarten. "Ja," zei de linksradicale activiste... en nam vervolgens een slokje water.
De mooiste uitwisseling kwam toen Anne Fleur liet weten dat je echt iets tegen Baudet moet doen, "ik heb het niet over taart gooien..." Op dat moment kwam Pauw er tussendoor: "Nee, je hebt het wél over taart gooien." Het kwam hem op een boze blik te staan, maar Anne Fleurtje negeerde de uitspraak verder volkomen.
Vervolgens pakte Pauw haar wéér aan. Hij legde uit dat haar tweet over taart gooien toch echt doet denken aan de demonisering van Pim Fortuyn. Toen vertelde hij Anne Fleur dat hij zij "nogal meedoet" aan het creëren van een haatdragende sfeer in ons land. Oeps.
Opmerkelijk genoeg bleef Anne Fleur het hebben over een "hetze" tegen haar. Maar ze zei niets over de hetze die zij begonnen is tegen Baudet. En ze was nog niet klaar: ze beschuldigde de mensen die haar taart-tweet in verband brengen met de demonisering van Fortuyn ervan dat het toch echt aan hen ligt dat ze die link leggen, zelf doet ze dat namelijk niet. Pauw: "Nou, die hebben misschien een licht historisch besef wat er kan gebeuren met politici die bedreigd worden in een samenleving."
Pats!
Bizar genoeg zat er ook iemand aan tafel die Anne Fleur verdedigde: Marianne Thieme, voorvrouw van de Partij voor de Dieren. Zij vond dat de andere tafelgasten het goedpraatten dat er een "hetze" ontstaan was tegen Dekker vanwege haar tweets. Maar wacht eens even, dat zegt niemand. Waar het omgaat is dat Anne Fleur zelf oproept tot geweld, zelf dreigt met geweld, en zélf een hetze is begonnen tegen Baudet (en Wilders). Mevrouw is dus buitengewoon hypocriet en is eerder het probleem in het politieke debat, dan de oplossing ervan.
De extreemlinkse milieuactiviste Thieme heeft daar lak aan. Net als Anne Fleur sympathiseert zij ongetwijfeld met de Internationale Socialisten en de knokploegen van ANTIFA. Linkse haat is oké in de ogen van dit soort figuren. Niet zo zeuren Baudet en Wilders, dan hadden jullie maar niet rechts moeten zijn!
Hilarisch genoeg was Anne Fleur echter nog niet klaar met haar slachtofferrol. Toen Pauw haar weer aanpakte omdat ze gewoon voor geweld gepleit heeft liet ze namelijk weten dat ze ervan overtuigd is dat ze hard wordt aangevallen omdat ze vrouw is. Huh? Wat? Hoe verzint ze het?
Tenslotte liet mevrouw de ANTIFA-activiste weten dat ze vindt dat "de tijd om gezellig thee te gaan drinken" voorbij is omdat "we een ontzettend groot probleem hebben." En dus mag je blijkbaar dreigen om taarten in het gezicht van politici te gooien en om een quasi-sarcastische opmerking te maken over het stenigen van Geert Wilders. Daarom neemt ze "niets terug." Het hoeft wat haar niet "gezellig" te zijn, nee, politici die "fascistoïde trekjes vertonen" (waarmee ze op Wilders en Baudet doelt) moet je aanpakken. Keihard.
Het moge duidelijk zijn: Anne Fleur Dekker is een extremist pur sang. Ze wentelt zich vrolijk in een slachtofferrol omdat ze bedreigingen en haatmails ontvangt (wat, ik herhaal nog maar eens, totaal onacceptabel is; iedereen die haar bedreigt moet aangepakt worden), maar doet ondertussen zelf eigenlijk gewoon hetzelfde. Daarbij beschuldigt ze Baudet en Wilders ervan dat ze "fascistoïde trekjes" hebben, terwijl zij juist degene is die hen indien nodig met behulp van taart-gooi-acties het zwijgen wil opleggen.
Hypocrieter dan dit wordt het niet.
De hele video zou je hier terug moeten kunnen kijken. Voor mij werkt de site van Pauw momenteel niet, maar de beelden staan -- gelukkig -- ook op YouTube. Wel kijken; het is echt fascinerend om te zien dat deze nieuwe heldin van links Nederland totaal niet uit haar woorden komt, en steeds in de slachtofferrol schiet terwijl ze rechtse politici zelf bedreigd heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten