IND "bezorgd" door kinderpardon: 'We zijn al overbelast!'

IND "bezorgd" door kinderpardon: 'We zijn al overbelast!'

Maar hé, CDA, ChristenUnie en D66 hebben hun zin gekregen.

Vreemd genoeg hadden de coalitiepartners hier blijkbaar geen rekening mee gehouden:

Het politieke akkoord voor verruiming van het kinderpardon baart zorgen bij de mensen die het werk moeten gaan uitvoeren, de medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Dat zegt bestuurder Yntse Koenen van vakbond FNV.

Hilarisch natuurlijk dat juist de FNV dit aankaart, aangezien de vakbond ultralinks is en dit soort kinderpardonnen zou steunen. Maar, zegt de vakbondssocialist:

"De beslismedewerkers van de dienst zijn nu al overbelast, maar krijgen er op korte termijn wel weer zevenhonderd dossiers bij, die helemaal opnieuw moeten worden bekeken."

Ah ja, geen probleem natuurlijk! Of toch wel? Want de vakbondsman gaat verder:

"Dat zijn vaak politiek gevoelige zaken, waar veel spanning op staat en waar maatschappelijke organisaties de druk fors opvoeren. Dat komt straks allemaal op het bordje van de ambtenaren terecht. Het is voor de staatssecretaris misschien prettig dat hij er vanaf is, maar het probleem verdwijnt daarmee natuurlijk niet."

Misschien dat Rutte, Segers, Buma en Jetten deze zaken dan zelf even kunnen afhandelen? Ze zijn ongetwijfeld welkom op het hoofdkantoor van de IND, zodat ze die medewerkers wat werk uit handen kunnen nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties